Sport

Her er et nordnorsk ja til OL

Bodøkommentator har gått lei av «helvetes søringan»-argumenter og støtter Oslo-OL.

FÅR STØTTE NORDFRA: Eli Grimsby, direktør i Oslo 2022, og byråd for kultur og næring, Halstein Bjercke, får støtte fra nordnorsk kommentator.
  • Martin K. Andersen

Tidligere redaktør og nå kommentator i nettavisa Bodø Nu, Geir Are Jensen, kastet seg torsdag inn i OL-debatten — med et klart «ja» til at Norge skal arrangere OL i Oslo i 2022. «Hele den nordnorske motstanden stinker av provinsialisme, jeg synes det er nedverdigende for vår flotte og offensive landsdel at vi igjen må høre de helvetes søringan-argumentasjon», skriver Jensen på kommentatorplass på bodonu.no, som har 20 000 daglige lesere.

Kommentaren står i sterk kontrast til det man vanligvis hører fra vår nordligste landsdel. Geir Are Jensen er også klar over at han kan provosere mange med å støtte Oslo-OL.

OL-POSITIV: Kommentator Geir Are Jensen i Bodø Nu ønsker seg OL til Norge.

— Jeg har landet på en konklusjon som i nordnorsk sammenheng er like farlig som da jeg engang kom til å skrive at«Den fordømte nordlending»ikke var artig, åpner han kommentaren med.

Beklemmende

Mens meningsmålingene viser at motstanden mot Oslo i hvert fall ikke blir mindre, velger altså Jensen å uttrykke sin klare støtte. Foreløpig har han sluppet billigere unna folkets reaksjon enn han hadde forventet.

— Det har egentlig ikke vært noe spesielt, det er jo litt skuffende. Men nå har jeg ikke vært så mye på nett de siste par dagene og fulgt med heller, humrer han på telefon fra Spania, hvor han reiste på ferie rett etter at kommentaren var lagt ut.

Han gjentar gjerne at han er for OL og synes mange tenker for smått når de kjemper for at Oslo ikke skal få OL.

— Jeg synes det er beklemmende med den tilsynelatende samstemte holdninga mot OL. Det er på tide med et større perspektiv, sier Jensen, som tror at flere nordlendinger tenker som ham - uten at de tør å heve røsten.

- Klapp på skuldra for OL-nei

— Mange mektige figurer har valgt å være motstandere. Det er en kjip populisme som råder mot OL, folk vet at det vil gi mange klapp på skuldra å være mot OL. Særlig i nord har mange en innebygd anti-autoritær holdning som gjør at man får klapp på skuldra for å være negativ til de høye herrer. Uten at det nødvendigvis er det riktige, poengterer Geir Are Jensen.

Bodø Nu-redaktøren tror det blir OL i Oslo selv om motstanderne nå ser ut til å ha overtaket.

— Jeg tror det er en naturkraft som tilsier det. OL vil tvinge seg fram som en nødvendighet all den tid Norge er den nasjonen vi er, med de tradisjonene vi har, slår Geir Are Jensen fast.

Les også

  1. Idrettspresidenten utsatt for trusler

  2. Har brukt 200 millioner på et OL folk ikke vil ha