Gråtende Norendal trakk seg fra X Games-finalen

– Ekstremt tøff avgjørelse.

Silje Norendal var fortsatt beveget da hun snakket med NRK. Noen minutter tidligere hadde hun bestemt å droppe X Games-finalen.
  • NTB

Snøfall og vind gjorde at mange av deltakerne slet med å få nok fart på hoppene i Aspen fredag. Det øker risikoen for fall og skapte utrygghet for flere.

Norendal var én av flere deltakere som valgte å trekke seg før start.

– Jeg merker jeg blir følelsesladet når jeg snakker om det. Jeg har kjørt bra hele denne uken her. X Games Aspen er en veldig stor konkurranse. Det var en ekstremt tøff avgjørelse å ta, sier Norendal til NRK.

Hun er imidlertid klar på at det ikke hadde vært mulig å prestere på topp i finalen.

– Det funket ikke for meg i dag, jeg fikk ikke fart. Det er ikke noe jeg får gjort med det, sier Norendal, som uansett stiller i Big Air-konkurransen lørdag.

Les også

Norsk OL-håp til legevakt etter X-Games-kvalifisering: – Nå ligger jeg her i fosterstilling

Full støtte fra treneren

Landslagstrener Sondre Hylland sier at beslutningen ble tatt med OL i bakhodet.

– Hun har hatt en dårlig trening og kommer ikke over hoppene skikkelig. Det er store hopp, og det blir en helserisiko. Hun tenker på OL og trekker seg fra slopestyle, men er klar for å kjøre Big Air, sier landslagstrener Sondre Hylland til NRK.

Han støtter Norendal hundre prosent i valget.

– Det er hennes kropp. Har hun ikke godfølelsen, er det ingen vits. Da gjør du det ikke bra uansett, sier landslagstreneren.

Amerikaner falt

Østerrikske Anna Gasser trakk seg også.

Blant dem som startet var den amerikanske stjernen Jamie Anderson. Hun fikk et ublidt møte med snøen allerede i sitt første forsøk og måtte få legetilsyn i målområdet.

Anderson kom tilbake og vant konkurransen med 94,00 poeng i sitt annet av tre forsøk. Julia Marino fra USA ble nummer to og finske Enni Rukajärvi nummer tre.

Mennenes Big Air-finale går allerede fredag (natt til lørdag norsk tid). Der skulle Ståle Sandbech forsvart de norske fargene, men han har valgt å trekke seg som følge av fallet han pådro seg i kvalifiseringen til slopestylekonkurransen i Aspen.

OL-håpets plass overtas av Mons Røisland.

(©NTB)