Sport

Birgit Skarstein kandidat til tungt idrettsverv

Er kandidat til utøverkomiteen i Den internasjonale paralympiske komité.

Birgit Skarstein er innstilt som Norges kandidat til IPCs utøverkomité.

Paraidrettsutøveren Birgit Skarstein er kandidat til en plass i utøverkomiteen i Den internasjonale paralympiske komité (IPC).

Valget til komiteen skjer under Paralympics i Sør-Korea i mars. Der skal de paralympiske utøverne velge tre representanter fra vinteridrettene.

Skarstein har deltatt både i de paralympiske vinterlekene (langrenn) og de paralympiske sommerlekene (roing). Hun kan erstatte Eskil Hagen som norsk medlem i IPCs utøverkomité. Hagen stiller ikke til gjenvalg.

Les også

Hevder Northug vrakes fra Tour de Ski. Nå kan OL ryke for langrennsstjernen

– Idretten er en betydelig samfunnsaktør. Utøvernes stemmer er viktige for å forvalte og formidle utøvernes interesser. Som engasjert utøver ønsker jeg å være med på å forme idretten for framtiden. Utøverkommisjonen er et innflytelsesrikt og godt sted å gjøre det, sier Skarstein.

Hun har støtte fra et samlet norsk idrettsstyre.

– Det er viktig at Norge er med og påvirker internasjonal idrett gjennom ulike verv. Birgit er en utøver som setter laget foran seg selv og representerer norsk idrett internasjonalt på en særdeles god måte. Idrettsstyret og hele norsk idrett ønsker Birgit Røkkum Skarstein lykke til med valget, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Les mer om

  1. Birgit Skarstein