Slik avgjorde Svindal og rivalen hvem som skulle først under kniven

Det ble løst med en god, gammeldags «stein, saks, papir»

Georg Streitberger (t.v.) og Aksel Lund Svindal avgjør hvem som får operere først.
  • Odd Inge Aas

Aksel Lund Svindal fikk satt et hardt og brutalt punktum for den forrykende alpinsesongen, da han falt stygt og røk korsbåndet i Kitzbühel-utforen lørdag.

  • Se videoen i instagrambildet over

I samme renn og i samme sving røk også Georg Streitberger ut i sikkehetsnettet, og han endte opp med akkurat samme skade som Svindal.

Østerrikeren la søndag ut bilde av seg selv og Svindal fra rommet på sykehuset i Innsbruck på Facebook. Senere på kvelden fulgte verdenscupleder Svindal opp med en video av hvordan de to avgjør hvem det er som får operere først.

Det ble løst med en god, gammeldags «stein, saks, papir».

Videoen viser at Streitberger gikk av med seieren i akkurat den konkurransen, men det ser ut til Svindal tok nederlaget med fatning.

«Når en gjeng utforkjørere ender opp på det samme sykehuset samtidig. OG du gjør stein, saks papir over hvem som får operere først J», skriver Svindal i billedteksten.

Mandag klokken 11 møter han pressen for å fortelle om hva han tenker om veien videre i alpinkarrieren.

Svindal ble hyllet av

Les også

historisk Kristoffersen: - Dette var også en seier for ham

svp://110712?view=ap

Aamodt tror på comeback

— Det er alltid en stor risiko når man kjører utfor. Jeg er takknemlig for at det har gått så bra denne sesongen, det er ingen selvfølge i en så krevende idrett, sa han i en pressemelding etter at han kom på sykehuset lørdag kveld.

— Jeg synes det er veldig leit. Han har aldri ligget så bra an i verdenscupen før. Han vant syv verdenscuprenn, og leder alle mulige cuper. Men det betyr egentlig ingenting. Det som betyr noe er at det ”bare” var kneet som ble skadet og ikke noe mer, sa hovedtrener Christian Mitter.

Kjetil André Aamodt minner om av Svindal har kommet tilbake fra to alvorlige skader tidligere i karrieren og mener nordmannen dermed har alt som skal til for å gjøre nok et mesterlig comeback.

— Jeg tror det kan forlenge karrieren hans, mer enn det forkorter den. Nå har han mistet 2,5 sesong i seniorkarrieren, det gjør at du ikke brenner kruttet så fort. Jeg tror bare det skaper mer sult.

— Sånn sett er det positivt sett med norsk øyne, hvis man kun tenker på det fra sofaen, sier Aamodt, og legger til at det selvsagt er veldig irriterende for Svindal å miste muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Les også

Erkerivalen mener Kristoffersen er favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​