Sport

Warholm i bane fire i finalen

Har kontroll på den eneste som slo ham i semifinalen.

Trener Arve Hatløy har tro på et nytt flott løp av sin elev Karsten Warholm i EM-finalen klokka 19.40 i dag. Og Warholm føler seg i fin form, og kommer til å løpe for konge og fedreland! Sunnmørsposten

 • Helge Skuseth

Klokka 19.40 i kveld smeller startskuddet, og knapt 50 sekunder senere vet vi hvordan 20-årige Karsten Warholm har gjort det i EM-finalen på 400 m hekk i Amsterdam.

 • Karsten har fått bane fire, og det er han veldig godt fornøyd med. Den eneste som slo ham i semifinalen, tyrkeren Yasmani Escobar, har bane seks, og det betyr at Karsten hele tiden vet hvordan han ligger an i forhold til Escobar. Og i banen innenfor seg, i bane trem, har Karsten den regjerende europamesteren, så han får «pes» fra alle kanter, forteller hans mangeårige trener Arve Hatløy.

Fin form

- Hvordan føler Karsten seg foran finalen?

 • Jeg har snakket med ham flere ganger i dag, og han er i fin form. Føler seg helt restituert etter gårsdagens knall-løp, og han bare gleder seg. Og Karsten ser på dagens finale som en ren bonus, etter at han sikret OL-deltakelsen allerede i semifinalen, forteller Hatløy.

Regn betyr ingenting

Det var regn og kaldt i Amsterdam i formiddag, men da vi snakket med Hatløy rundt klokka 17 skinte sola.

 • Men det er meldt regn utover kvelden, det betyr ingenting for Karsten. Som sunnmøring er han vant til å løpe i regn, sier en optimistisk trener.

- Hva forventer du deg av ham i dag?

 • Det kan bli alt fra gull til gråstein. Han kan vinne på en maksdag, men han kan fort havne på en femte-sjetteplass. Det er ørsmå marginer i denne øvelsen, og Karsten er slett ikke utlært. Men formmessig ser han veldig bra ut, fastslår Hatløy.

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Treneren: - Karsten er flink til å holde fokus

 2. SPORT

  Skal få hjelp av Andreas Thorkildsen til å bli bedre i spyd

 3. SPORT

  Superløpet ble belønnet med kyss av kjæresten

 4. SPORT

  Warholm orket ikke i EM-finalen

 5. SPORT

  - Det er en gave å få lov til å jobbe med en sånn utøver

 6. SPORT

  Warholm satte norsk rekord og løp seg til OL