Sport

Tapte spurten

Thor Hushovd ble bare slått av en mann i dagens etappe av Tour de France. Hvem? Erkefienden Robbie McEwen.

Sjefen for Credit Agricole, Roger Legeay (t.v.), og trener Atle Kvålsvoll (t.h.) var fornøyde med Hushovds andreplass.
  • Thomas Horni

— Jeg er fornøyd med å bli nummer to, fordi jeg ikke hadde bedre ben i dag, sa Hushovd til TV2 etter dagens etappe. Dagens spurt var ikke optimal for nordmannen. En kilometer før mål mistet han opptrekkeren sin Julian Dean, og måtte klare seg på egenhånd. Til høyre i feltet kjempet han det han kunne, men spurtkanonen McEwen fra Australia var overlegen, og vant etappen. - Det er jo synd at den gamle mannen slår meg, sa Hushovd etter å først ha skrytt av McEwens prestasjon.

Veltet først - vant etterpå

Etappeseier i dag var stort for McEwen som gikk i bakken to mil før mål. - Jeg kan ikke tro jeg vant. Jeg trodde jeg hadde brukket håndleddet etter velten, uttalte McEwen etter målgang. Han mente energien han tok ut på slutten var et resultat av frustrasjon og sinne etter han gikk i bakken.

Arvesen også uheldig

Kurt-Asle Arvesen var også involvert i samme velt som McEwen. – Noen veltet over forhjulet mitt og ødela det, men jeg var ikke nedpå selv, sa Arvesen til NTB. Fint vær og sykkelglade mennesker var med på å skape en fin ramme rundt den virkelige starten av årets Tour de France. 203 kilometer skulle tilbakelegges på sykkelsetet, mellom London og Canterbury i det sørøstlige Storbritannia.

Flere bruddforsøk

Starten av dagens etappe ble preget av flere forsøk på brudd. Mannen som til slutt klarte å kjøre fra de andre var skotten David Millar. Andryi Grivko, Aleksandr Koesjtjinski, Stephane Augé og Freddy Bichot kom seg også fri fra hovedfeltet, men da hadde Millar allerede fått et fint forsprang, og lå til tider to minutter foran forfølgergruppen. I en snau time lå Millar alene i tet, før gruppen på fire tok han igjen. Bruddet fortsatte hardkjøret foran, og på det meste var det over seks minutter ned til hovedfeltet, der Kurt-Asle Arvesen og Thor Hushovd satt.

Tok igjen utbryterne

Da det gjensto drøye 45 kilometer, slapp Millar og Grivko bruddet. De tre i tet nektet å gi opp, med håp om å kapre klatretrøya i den siste bakkespurten. Den tok Augé, men hovedfeltet kjørte inn utbryterne samtidig. Tempoet var høyt de siste to milene, noe som resulterte i en massespurt. Med dagens andreplass ligger også Hushovd nest best an i kampen om den grønne poengtrøya, fem poeng bak McEwen. CSC og Fabian Cancellara forsvarte den gule ledertrøya.

Les mer om

  1. Tour de France