Sport

Oilers ydmyket av Frisk

Stortap etter elendig midtperiode.

Henrik Holm måtte se fem pucker i eget bur mot Frisk.
  • Fredrik Fornes

FRISK 5-1 STAVANGER OILERS

Oilers tapte hele 1-5 for Frisk Asker da fjorårets NM-vinnere gjestet Askerhallen tirsdag kveld. Frisk scoret alle sine fem mål i andre periode.

— Vi gir fra oss kampen i midtperioden. Den var regelrett bånn i bøtta. Vi er egentlig ganske kvikke i førsteperioden, og skaper en del, men scorer kun det ene målet. I andre periode kommer vi ut med en plan om å fortsette den gode trenden, og ender opp med å bli fullstendig rundspilt av at mye mer aggresivt Frisk-lag. Vi gjør feil på feil, og står og ser på at Frisk spiller hockey, sier en tydelig oppgitt Oilers-trener, Petter Thoresen, til Aftenbladet like etter kampslutt.

Han sier at det eneste lyspunktet på en ellers bekmørk Oilers-dag var da Anders Henriksen (18) ga Oilers ledelsen ti minutter ut i første periode. Mot gamle lagkamerater noterte talentet seg dermed for sin aller første scoring på seniornivå. Akkurat da så det ut til å bli en gledelig Oilers-kveld. Ledelsen holdt ut perioden - og kunne fort vært større.

Men så skrudde Stavanger-laget fullstendig av lyset. Tjue minutter og fem Frisk-mål senere var kampen så godt som avgjort. Med 15-6 i skudd i midtperioden, scoret Frisk på hver tredje avslutning. Det vitner om meget svakt keeper- og forsvarsspill av bortelaget.

To kjappe Frisk-scoringer

Etter at Henriksen pirket inn returen fra Petter Røste Fossens skudd ti minutter ut i kampen, brukte ikke Frisk mer enn tre minutter på snu det hele i starten av andre periode.

Først lot Henrik Holm langskuddet til Mathias Frantzen glippe mellom beina etter en kontring. Like etterpå rakk han ikke bort i hjørnet da Christian Thinn fikk avslutte fra skrå vinkel.

Vondt ble verre

En stund senere la Patrick Ulriksen på til 3-1 med et skudd fra blålinjen.

Et kvarter ut i perioden slurvet Erik Boisvert i forsvarsspillet, og fikk ikke klarert. Jonas Johansson takket og bukket, snappet pucken, og banket den i mål til 4-1. Sekunder før periodeslutt utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og satte inn kveldens femte scoring.

I kampens siste periode var det Oilers som var nærmest en scoring - men det forble målløst. Dermed endte det med et forsmedelig 1-5-tap for fjorårets NM-vinnere.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Stavanger Oilers