Bandysvensken håper på nytt NM-gull

Forrige sesong ledet Rickard Fritjofsson Ready til NM-gull. Nå er han spillende trener i Ullern og har håp om en ny NM-finale.

Ullern-gutta Nikolai Schau (t.v.) og Henrik Brune (t.h.) er godt fornøyd med det spillende trener Rickard Fritjofsson har fått til den første sesongen som spillende trener.

Til tross for 3-5-tap mot Stabæk i den første av tre semifinaler, øyner svensken fortsatt en mulighet for å snyte Stabæk for deres 11. finale på rad.

— Nå er det bare å nullstille, vinne den neste semifinalen fredag og få en tredje kamp her på Stabekkbanen søndag. Men da trenger vi litt mer tur. Vi ser at vi kan ryste dem litt, sier Fritjofsson, som syntes laget hans hadde litt utur.

— Det første baklengs kom rett før pause. Det andre var en straffe, og på det tredje målet mener jeg at ballen ikke var inne. De marginene må vi ha med oss i neste kamp.

Nykommer å regne med

Ullern er nyopprykket i eliteserien. Ikke mange hadde regnet med at laget skulle komme til semifinalen.

— Selv om vi fortsatt har finalehåp i år, er det ett år før planen. Men neste år skal vi virkelig være med å kjempe om NM-gullet, sier Fritjofsson, som virkelig har fått fasong på Oslo-laget.

— Vi prøver å ligge med så mange mann som mulig og så slå tilbake med omstillingsspillet. Men det sistnevnte fikk vi ikke helt til, fastslår lagets spillende trener, som scoret ett av de tre målene. De to andre ble satt inn av Henrik Brune (eks Stabæk) og Nikolai Schau.

Målene kom på tidspunkter som gjorde at matchen levde godt helt til slutt.

Les også

Vanskeligstilt ungdom hjelpes gjennom bandy

Stabæk-treneren vil ha bedring

Etter å ha tatt det 16. seriemesterskapet tidligere på sesongen – det femte på rad — er ambisjonene som vanlig høye hos Stabæk. Derfor jublet ikke Stabæk-trener Nikolay Hauger over 5-3. — Vi gjør for mange dumme feil, særlig mot slutten – blant annet med unødvendige utvisninger. Vi skal vinne disse kampene her, mener Hauger, som ikke er særlig vant med tap.

I serien vant Stabæk 16 av 18 kamper og spilte to uavgjorte. I kvartfinalen ble det 10-1, 6-3 og 13-2 over Høvik. Ullern på sin side kom til semifinalen etter 8-4, 5-4 og 3-2 over Drammen.

Stabæks storscorer Nikolai Jensen nettet to ganger (en straffe) i den første semifinalen, mens de tre andre ble satt inn av Knut Holmen Jensen, Christian Randsborg og Magnus Høgevold.

I den andre semifinalen vant Solberg 6-3 hjemme over tittelforsvarer Ready.

Semifinale nummer to fredag kl. 19: Ullern-Stabæk, Ullernbanen. Ready-Solberg, Gressbanen.

Eventuell tredje semi søndag kl. 18: Stabæk-Ullern, Stabekkbanen. Solberg-Ready, Solbergelva.

Har du fått med deg disse sakene?