Politiet krever likevel ti millioner kroner fra sykkel-VM

Politidirektoratet følger ikke anbefalingen fra Vest politidistrikt om å slette gjelden til de konkurstruede VM-arrangørene.

VIL HA PENGER: Politidirektoratet har gitt beskjed til Vest politidistrikt om at de likevel skal kreve inn de ti millionene som politidistriktet hadde tenkt å ettergi. «Politidirektoratet ser ikke at det foreligger gode grunner til at refusjon ikke skulle vært krevd», skriver POD i et brev. På bildet inspiserer sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mannskapene under mesterskapet.

Mandag kom beskjeden fra Politidirektoratet (POD) til Vest politidistrikt om at millionkravet mot sykkel-VM skal opprettholdes. Dermed følger ikke politiets øverste organ – POD – rådet fra Vest politidistrikt om å ettergi store deler av VMs gjeld til politiet.

«Politidirektoratet ser ikke at det foreligger gode grunner til at refusjon ikke skulle vært krevd, og viser til at sykkel-VM er et stort og kommersielt arrangement og at kravet er rettet mot et aksjeselskap som kun har VM 2017 som formål», skriver POD.

Les hele saken med abonnement