Sport

Stegavik toppscorer da Nærbø ble overkjørt i eliteserieåpningen

Nærbø er blitt kalt for årets eventyr i eliteserien. Eventyret kan nok få en mørk slutt, men de viste fine takter som det kan bygges videre på.

Steffen Stegavik viste seg frem mot gamleklubben Elverum, men han og Nærbø ble et par hakk for små.
  • Anders Boine Verstad
    Anders Boine Verstad

ELVERUM – NÆRBØ: 41–31

Det startet så godt da Nærbø tok ledelsen, men så viste fjorårets eliteserievinnere Elverum hvor skapet skal stå. Det endte med et timålstap for det unge nyopprykkede laget.

Nærbø skal virkelig ha for at de prøvde, med Steffen Stegavik (34) i front som ble toppscorer mot tidligere lagkamerater.

– Steffen vet hva det vil si å spille håndball og fortsetter å score. Han blir litt alene på topp siden Elverum plukker oss fra hverandre, sier Rune Haugseng til Aftenbladet etter kampen.

De gikk inn i kampen med null respekt og sistnevnte sa til TV2 at Nærbø kunne slå Elverum og samtidig vinne eliteserien. Det kan nok bli seigt.

Les også

Holta og Nøstvold med målshow i Solas NM-avansement

– Taper alle dueller

Nærbø virket til å ha litt for mye respekt mot det rutinerte laget til Elverum. Nærbø mistet tålmodigheten i angrep som gjorde at de ikke fikk uttelling i hvert angrep, mens Elverum holdte på tålmodigheten.

Tre strake Elverum-mål måtte til før Haugseng la det grønne time out-kortet på sekretariatets bord. Det så ikke ut til å hjelpe så alt for mye, for Elverum-maskineriet kjørte på videre.

– Vi taper alt av dueller her, var oppsummeringen til Haugseng i den andre timeouten.

Etter første omgang lå de nyopprykkede guttene fem mål bak fjorårets eliteserievinner.

Les også

Nærbø har kriseplan i bakhånd

70 mål

Hjemmelaget fortsatte å ha kontroll på kampen utover i andre omgang. De lot aldri Nærbø komme inn i kampen igjen, og dermed var det lagt opp til en scoringsbonanza i Terningen Arena.

– Elverum er det laget med de beste taktiske vurderingene i eliteserien og de har blitt mer samspilte enn hva vi håpte, sier Steffen Stegavik etter kampen.

Det ble scoret over 70 mål i kampen fra de to lagene.

Det som derimot skal sies er at Nærbø scoret over 30 mål mot fjorårets eliteserievinnere. Dersom Nærbø fortsetter den gode scoringstrenden kan de bli farlige i kampene fremover.

Det er ti år siden Nærbø var i eliteserien, den gangen tok de ikke et eneste poeng. Dette ønsker selvsagt laget å snu i denne eliteseriesesongen.

– Vi scorer masse mål, men bommer på en haug av sjanser. Vi må bli bedre til å tette igjen bakover. Etter at vi har gjort det er nok sjansen tilstede for at vi skal klare å ta poeng i år, mener Stegavik.

Les også

Nærbø-håndballen fra snaut én til over to millioner i lønn

Les mer om

  1. Håndball
  2. Nærbø IL
  3. Elverum Håndball