Sport

Jakob (15) en halv meter unna NM-gull for seniorer

Henrik Ingebrigtsens yngre bror banket nesten alle seniorene i NM i terrengløp.

Hans Kristian Fløystad, til venstre, og Jakob Ingebrigtsen hadde en durabelig fight om NM-tittelen. Foto: Svein Hagen

 • NTB

Lillebror Ingebrigtsen er ikke mer enn 15 år gammel, men valgte likevel å stille til start blant seniorene under dagens NM i terrengløp i Stavanger.

Ørjan Grønnevig lå lenge veldig godt an, men fikk litt problemer med tempoet ut på den siste runden og endte på en 12. plass. Foto: Svein Hagen

Og han var ikke snauere enn at han løp inn til andreplass, bare to tideler etter vinneren Hans Kristian Føystad fra Tjalve.— Dette var jeg kjempefornøyd med, det viser med all tydelighet at jeg har tatt store steg som løper gjennom denne vinteren, sier Sandnes-løperen.

Han kunne både løpt i 16-årsklassen og juniorklassen, men fant ut at han droppet det til fordel for å stille til start mot de aller beste seniorene i Norge.

LES OGSÅ:

Les også

«Jeg vil ikke se det trøtte trynet ditt!»

Les også

Ingebrigtsen fikk gode svar

Ville teste seg skikkelig

— Jeg valgte det for å få testet meg skikkelig, og jeg fant jo ut at jeg ikke har noen problem med å følge de på denne tiden av året, forklarer han.

Selv hadde han ikke store forventninger til noen topplassering før start, men visste at treningene i det siste har fungert veldig godt.

— Nå løp vi denne løypen på 3 km på tiden 8.07, og det forteller at det har gått rimelig kjapt underveis. Selv om jeg ikke på noen tidspunkt hadde problemer med farten. Det gikk veldig lett hele tiden, understreker Jakob Ingebrigtsen.

Prøvde seg i siste svingen

De løp fire runder hver på 750 meter, og han lå hele tiden blant de seks-åtte beste. Ut på den siste runden avanserte han og var plutselig helt oppe på en andreplass.

— Jeg prøvde også å komme forbi i den siste svingen, dessverre klarte jeg ikke det. Men for all del; sølv i NM senior er slett ikke noe nederlag for meg, forklarer 15-åringen.

Vinneren var overrasket da han så det var Jakob Ingebrigtsen som pusten han i nakken ut på den siste runden.

Ble advart av Filip Ingebrigtsen

— Greit, jeg hadde fått en melding fra Filip Ingebrigtsen i går om at Jakob var i farlig god form for tiden. Men at han skulle presse meg så til de grader helt inn til målstreken hadde jeg ikke trodd. Men det var utrolig gøy å ha en slik avslutning mot han, understreker Tjalve-løperen.

Ørjan Grønnevig fra Spirit lå lenge helt oppe i tetsjiktet, men fikk det litt tungt på den siste runden. Han ente som nummer 12, rundt 20 sekunder etter vinneren.

NM-gull i terrengløp til Gular og Sandnes

Gular vant kvinneklassen, mens Sandnes gikk til topps i herreklassen under NM i terrengløp i Stavanger søndag.

Jakob Ingebrigtsen, lillebroren til Henrik og Filip, spurtet inn seieren for Sandnes i nabokommunen Stavanger, melderfriidrett.no. Ingrid Folvik sikret Gulars seier i solskinnet.

 1. Les også

  Motstanderens trener nektet å takke Deila for kampen etter Celtic-seier

 2. Les også

  Andy Carroll scoret tre i vanvittig 3-3-kamp

 3. Les også

  Søndag blir denne idyllen forvandlet til «Helvete i nord»

 4. Les også

  Sola åpnet sesongen med ett poeng

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Langrennsstjernen fikk nei til å løpe med Team Ingebrigtsen

 2. SPORT

  Syk Ingebrigtsen må droppe EM i terrengløp

 3. SPORT

  Ingebrigtsen-brødrene fikk solide svar i sesongdebuten

 4. SPORT

  Opptur for Henrik Ingebrigtsen: – Jeg vet at noe er på gang

 5. SPORT

  Her jubler Ingebrigtsen for den suverene seieren

 6. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen løper Stolzekleiven