- Både Oilers og Vålerenga får kjørt seg

Spiller Champions League denne uken.

Arkivfoto.

Oilers og Vålerenga drar ut i Europa for å bevise at norsk ishockey også henger med når det gjelder klubbene, og ikke bare landslaget.

Stavanger Oilers under Petter Thoresens ledelse har en del erfaring med spill utenfor Norge. Laget gikk helt til topps i kontinentalcupen før de fikk sjansen i årets nyskapning CHL, ishockeyens svar på mesterligaen.

Treningskampene mot de østerrikske lagene Graz, Vienna Capitals og Salzburg viste imidlertid at de seks kampene mot finske Tammerfors, sveitsiske Bern og tsjekkiske Ocelari Trinec kan bli en tøff affære.

Skal få kjørt seg

Torsdag skal Stavanger Oilers møte Tammerfors på bortebane.

— Jeg tror at både Stavanger og Vålerenga skal få kjørt seg, men dagens ishockey viser at man kan henge bra med og vinne enkeltkamper, sier Patrick Thoresen, som spiller i SKA St. Petersburg i KHL.

Mot Färjestad

Vålerenga skal ut mot Zürich Lions, Vienna og Färjestad. Første kamp spilles i Sveits torsdag.

Kampen mot Färjestad er ekstra interessant sett med norske øyne. Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen og Martin Røymark spiller for Karlstad-laget.

Vålerenga møter Färjestad borte 23. september og hjemme 8. oktober.

— Slik jeg kjenner Steffen Søberg (Vålerenga-målvakt), så liker han å få mange skudd på seg. Det får han her, og det er da han står som best, sier Thoresen. (©NTB)