Sport

Verdensener Peter Prevc frykter nordmennene: - Minst tre kan vinne

Alexander Stöckl er optimist før Holmenkollrennet, hvor ingen nordmann har vunnet på 12 år.

Peter Prevc er storfavoritt før rennet i Holmenkollen søndag. Foto: AP Photos

  • Mats Slaastad Birkelund

Slovenia vant lørdagens lagkonkurranse enkelt, men sistehoppet til Kenneth Gangnes og Daniel André Tande gir grunn til optimisme før den tradisjonsrike Holmenkollsøndagen.

— Kenneth er på vei oppover igjen. Jeg er veldig fornøyd med sistehoppet hans, sier trener Alexander Stöckl.

  • Gangnes om tåkehavet i Kollen: - Jeg så bare noen streker

Forrige helgs verdenscuphelg ble en fiasko for Norges beste skihopper, Kenneth Gangnes. Med 40 i feber på flyet til Japan, diskvalifikasjon i lørdagens renn og en beskjeden 20. plass i søndagens renn ville han gjerne vært foruten turen til andre siden av kloden.

Reisen har kostet krefter for flere av de norske guttene, men den hanglende formen ser ut til å ha blitt bedre.

Slet med sikten

Spesielt for Kenneth Gangnes og Daniel André Tande. Begge plantet skiene på 130 meter i sistehoppet. For Gangnes kunne det gått enda litt lenger om han hadde sett bakken i tåkehavet.

— Jeg så noen streker og klarte å gjøre meg opp en mening om hvor bakken var, men jeg kunne dratt ut noen meter til (om det ikke var tåke). Dette var guffent, sier Gangnes.

Han og Tande hoppet like langt som beste individuelle utøver i finaleomgangen, Peter Prevc, og fikk omtrent samme stilkarakterer, men på grunn av bedre vindforhold havnet de begge tre poeng bak.

Muligheten til å vinne er der. Jeg viser i mange hopp at jeg har kapasiteten til å henge med helt der oppe. Men skal man vinne hopprenn på dette nivået må man ha litt tilfeldigheter med seg også, sier Gangnes.

Ikke siden Roar Ljøkelsøys triumf i 2004 har en nordmann vunnet det tradisjonsrike Holmenkollrennet.

— Jeg kunne gjerne brutt den rekken, jeg. Holmenkollsøndagen er en stor happening. Det er mye historie her, og det ligger høyt på rangstigen å prestere her, sier Gangnes.

— Prevc og Kraft er favoritter. Men jeg kan vinne jeg og, sier Tande.

Prevc har tatt grep

I tåkehavet vant Slovenia lagkonkurransen med 30 poeng på Norge.

- Jeg tror at utøverne er litt skuffet, fordi de vet at de kan gjøre det bedre enn dette. Teknisk så var det ikke på det høyeste nivået. Det er helt greit at de er skuffet over det, men resultatmessig må vi være fornøyd, oppsummerer Alexander Stöckl.

Peter Prevc leverte varene i sistehoppet og sikret første slovenske lagseier denne sesongen.

— Jeg har gjort noen hopp som ikke har vært så bra den siste tiden. Spesielt på trening fredag. Vi har analysert og tatt noen grep, og jeg syns det fungerte i finaleomgangen. Men søndagens konkurranse blir tøff. Stefan Kraft, Severin Freund og minst tre nordmenn er blant favorittene, sier Prevc, og minner om at for en uke siden var Fannemel best foran Forfang.

Det var Østerrikes Stefan Kraft som hadde den beste individuelle poengsummen totalt i lagkonkurransen, noen tideler foran Peter Prevc.

Les også

  1. Hoppkometen var utbrent: - I sommer la jeg uoffisielt opp

  2. Gangnes om tåkehavet i Kollen: - Jeg så bare noen streker

  3. Norsk landslagsprofil besvimte før hopprenn

  4. Kasai (43) ble far: - Fikk tårer i øynene da jeg hørte datteren min gråte

  5. Den norske sportssjefen blåser i hoppdresskritikken

Les mer om

  1. Hopp
  2. Johann André Forfang
  3. Daniel Andre Tande