Sport

Oilers med stortap i første kamp

Färjestad ble for sterke i sesongpremieren.

farjestad-oilers 02.jpg
 • Mats Slaastad Birkelund

FÄRJESTAD – STAVANGER OILERS 9-3 (2-2, 5-1, 2-0):

Mandag var Stavanger Oilers på is for første gang denne sesongen. Lørdag ble årets første treningskamp spilt.

I det som også var Färjestads første kamp for sesongen, ble Oilers et par hakk for små.

— Det er selvfølgelig morsomt for oss å spille mot Färjestad, men det var ikke moro for oss da det rant inn tre-fire-fem mål på rad der. Mange av målene var på grunn at vi var for dårlige. Vi blir straffet for våre feil mot et så godt lag. Det visste vi jo også på forhånd, men vi klarte ikke gjøre noe med det, sier trener Petter Thoresen.

Strømbrudd i første periode

Dog hang Oilers godt med i første periode. Max Görtz gav Färjestad ledelsen, men da Oilers fikk muligheten i powerplay minuttet etter, utliknet Kurt Davis. Kampen bar preg av å være lagenes første treningskamp. Men det var flere som slet. 13 minutter ut i første periode gikk plutselig lyset i ishallen. Drøye kvarteret senere fant vaktmesterne i Arvika ut hva feilen var – og kampen kunne komme i gang igjen.

Färjestad brukte få sekunder på å finne veien til mål etter strømbruddet – men også denne gangen utliknet Oilers raskt. Nykommeren Erik Boisvert satte inn 2-2. Som følge av pausen lagene fikk i strømbruddet, ble det ikke noe langt opphold mellom første og andre periode. Lagenes trenere hadde en kort peptalk, før kampen fortsatte. Fire minutter ut i andre periode satte Boisvert inn sin andre for dagen – Oilers var i føringen.

Ned på jorden igjen

Det skulle vare bare 41 sekunder. Färjestad skrudde opp tempoet ett par hakk og dominerte resten av kampen. Tilslutt endte det med storseier til Färjestad – som tok fullstendig over etter sin tredje scoring.

— De var veldig raske, det kan jeg love deg!, sier Boisvert, som kom fra Frisk Asker i sommer.

- Det er åpenbart at vi må heve nivået vårt og ikke gjøre så mange feil når vi skal spille mot så gode lag. De utnyttet våre feil , sier sier han.

Etter 59 minutter slukket lyset i hallen igjen. Da ble alle parter enige om at kampen var slutt.

Mange debutanter

Kampen var en del av Färjestads tradisjonelle kick-off-helg. Treningskampen ble spilt i Arvika – ikke i Färjestads hjemmearena Löfsberg Lila Arena – for at Färjestad skulle vise seg frem for andre tilskuere.

Daniel Rokseth, Mats Larsen Mostue, Tommy Kristiansen, Henrik Medhus, Anders Tangen Henriksen, og Patrik Bäärnheim spilte alle sin første kamp i Oilers-drakt.

Juha-Pekka Loikas, Dan Kissel og de to nysigneringene Nick Schaus og Jean-Michel Daoust var ikke var med. Nick Schaus kommer til Stavanger sammen med Jean-Michel Daoust og Dan Kissel 13. august.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5