Sport

Hushovd vant sisteetappen - gikk til topps i Arctic Race

Sørget for norsk jubel i Harstad.

sz52ba30.jpg

Med spurtseier på siste etappe av Arctic Race of Norway vant Thor Hushovd også sykkelrittet sammenlagt.

På forhånd var sykkelprofilen klar på at sammenlagtseier var hans store mål for deltakelsen i de naturskjønne omgivelsene. Søndag nådde han målet sitt på den 155 km lange 4. etappen fra Sortland til Harstad.

– Jeg måtte gå dypt for å klare det. Jeg var sikker i morges fordi jeg visste spurten ville passe meg, men jeg visste ikke at den var så lang og bratt, sa Hushovd i en pressemelding fra BMC.

For da det skulle spurtes om etappe— og sammenlagtseier viste Hushovd seg sterkest. I kamp med tyske Paul Martens om etappeseieren vant Hushovd med få centimeter.

– Fantastisk

Dermed fikk han de nødvendige bonussekundene til å gå forbi nederlandske Kenny van Hummel i sammendraget. Totalt vant Hushovd med ni sekunder ned til nederlenderen. Tyske Niklas Arndt endte på tredjeplass, både på etappen og sammenlagt.

Hushovd tok seg tid til å rose arrangementet etter seieren.

– Det har vært fantastisk. Jeg har fått så mye støtte, jeg har hørt navnet mitt langs veien hele tiden. Det har vært et fantastisk bra sykkelløp. At vi har fått vist fram Nord-Norge med mye fin natur og godt vær er prikken over i-en, sa Hushovd, som har vært ambassadør for rittet, til TV 2. På siste innlagte spurt hadde Hushovd sørget for å kutte ned avstanden til van Hummel med to sekunder, slik at bare ett sekund skilte de to i tet. Dermed kunne veteranen fra Grimstad spurte med visshet om at seier garantert ville gi ham sammenlagtseieren.

Tøff periode

Det siste halvannet året har vært tøft for verdensmesteren fra 2010 på grunn av sykdom og skader. Men i Polen rundt begynte han å vise prov på god, gammel form. Og med seieren i Arctic Race har han levert en sterk søknad om en plass på det norske VM-laget.

– Det er blitt mange store øyeblikk den siste tiden. Jeg vinner mange sykkelritt. Det er det som er gøy, og som har manglet i halvannet år. Det har vært en tøff periode, men da er det ekstra gøy å vinne her, fortalte Hushovd.

Magnus Børresen ble nest beste nordmann sammenlagt med sin 9.-plass. Lars-Petter Nordhaug vant klatretrøya, mens Hushovd også sikret seg poengtrøya sammenlagt.

(©NTB)

Les mer om

  1. Thor Hushovd