Sport

Ingen regelbrudd da Wallberg ble skadd

Den kontroversielle WBC-tittelkampen i boksing, som endte med at Frida Wallberg fikk alvorlig hjerneblødning, ble gjennomført etter reglene, skriver Nerikes Allehanda.

REGLEMENTÆR: Da Diana Prazak (til v.) møtte Frida Wallberg til kamp, foregikk alt etter forskriftene. Wallberg pådro seg hjerneblødning. Foto: Maja Suslin, Scanpix Sweden

 • NTB

Fylkesnemnda i Örebro har gransket seg selv etter kampen i juni. Det er gjennomgått rapporter og videoopptak. Fylkesnemnda konkluderer med at det ikke var sikkerhetsmessige avvik fra tillatelsen som ble gitt før boksekampen.

Det ble gitt tillatelse til en kamp med ti runder over to minutter. Normalt skal ikke profesjonelle boksekamper i Sverige være på over tolv minutter.

Årsaken til unntaket var at bokserne var erfarne og ble ansett som like gode. Wallberg ble slått knockout i den åttende runden.

Wallberg er i gang med opptrening. Hun har slitt i etterkant av kampen og måtte legge boksehanskene på hylla for godt.

Det var i en VM-kamp mot australske Diana Prazak i juni at Wallberg ble slått knockout. Hun ble sendt til sykehus etter smellen, og der ble det konstatert at hun hadde pådratt seg en alvorlig hjerneblødning.

Wallberg har tidligere vært nevnt som en aktuell kandidat til kamp mot Cecilia Brækhus. En slik kamp blir aldri aktuell nå. (©NTB)

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  Svensk bokser kollapset på trening

 2. SPORT

  Frida Wallberg skulle møte Brækhus. I stedet måtte hun lære seg å gå, snakke og spise på nytt.

 3. SPORT

  Brækhus om svensken hun aldri kan møte: - Jeg hadde veldig lyst

 4. SPORT

  Brækhus har lovet knockout: – Dere får se hvordan

 5. SPORT

  Skotsk bokser ble knocket ut - døde etter alvorlig hjerneblødning

 6. SPORT

  Nye angrep mot Brækhus: - Et utrolig falskt og usympatisk menneske