Sport

Sykkelstjernen operert i åtte timer etter skrekkvelt: – Den verste krasjen jeg har sett

Chris Froome falt stygt på oppvarmingen før onsdagens Criterium du Dauphine-etappe.

Chris Froome blir ikke å se i årets Tour de France etter det stygge fallet onsdag:
  • NTB

Briten ble operert i åtte timer. Rapportene forteller om vellykkede inngrep. Om alt går som planlagt, vil Froome kunne være tilbake på sykkelen om et halvt år.

– Han kommer til å ligge på intensivavdelingen i to-tre dager til. Vi ser an når vi får sendt han hjem, sier Team Ineos-sjef Dave Brailsford før torsdagens etappe i Frankrike.

Han forteller at skadene var så alvorlige at Froome måtte opereres med det samme.

  • MER OM SAKEN: Froome brakk lårbeinet, albuen og ribbein i stygg krasj

Froome pådro seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein da han onsdag krasjet stygt under rekognosering før en tempoetappe i Frankrike. Dermed er det helt utelukket at briten sykler årets Tour de France, storrittet han har vunnet fire ganger tidligere.

Lagkamerat Woet Poels syklet sammen med briten på rekognoseringen, og så hele krasjen på nært hold.

– Jeg er den verste krasjen jeg har sett. Jeg kjørte bare ti meter bak ham, og så alt. Chris var heldig, fordi det var en ambulanse ikke så langt unna. Andre på laget tok seg av ham, mens jeg fortsatte. Jeg var i sjokk en time etterpå, sa Poels til Velonews.

Poels har vært en av Froomes nærmeste hjelperyttere i de siste årene, og bidro til Tour de France-seirene i 2015 og 2016.

Nesten umiddelbart etter fallet ble Froome hasteoperert. I tillegg til alle skadene, har han også indre skader, sier Brailsford.

Froome krasjet da han syklet i 54 kilometer i timen.

Les mer om

  1. Chris Froome