Sport

Friidrettsprofil Svein Arne Hansen bisatt

Friidrettsprofilen Svein Arne Hansen ble onsdag bisatt fra Ullern kirke. Han døde 20. juni, 74 år gammel.

Blomster og kranser rundt kisten til tidligere Bislett-general og friidrettspresident Svein Arne Hansen før bisettelsen i Ullern Kirke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Onsdag tok familie, venner og representanter for norsk idrett farvel med friidrettsprofilen. I etterkant av bisettelsen i Ullern kirke ble det holdt minnesamvær på Bislett stadion. Der var det oppmøte fra både inn- og utland.

Blant de tilstedeværende var blant andre presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA), Sebastian Coe. Det samme var idrettspresident Berit Kjøll og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

– Det er en blanding av tristhet og feiring. Tristhet fordi vi har mistet en av de største i vår idrett. For meg er det et personlig tap fordi jeg har kjent ham i over 40 år. Det er riktig å være her. Jeg ville gått hit, sa Coe til NRK.

Den britiske friidrettsprofilen påpekte videre at det var Hansen som ga ham hans første sjanse på løpebanen på Bislett i 1979.

Les også

Friidretten i sorg etter dødsfall: – Veldig trist

Blomster og kranser rundt kisten til tidligere Bislett-general og friidrettspresident Svein Arne Hansen før bisettelsen i Ullern Kirke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kastet slipset

Til minnestunden kom også friidrettsprofiler og Bislett-favoritter som Trine Hattestad, Hanne Haugland og Karsten Warholm.

I god Bislett-ånd fikk de fremmøtte servert blant annet jordbær.

– Når det gjelder dresskoden i dette minnesamværet, er det én type tilbehør Svein Arne aller helst beholdt i lommen. Det er i Svein Arnes ånd at jeg nå tar av slipset, sa Bislett Alliansens Rune Stenersen, som ledet seansen.

Hansen var i en årrekke president i Norges Friidrettsforbund. Han er også kjent som stevnegeneral for Bislett Games gjennom mange år. Som president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) var han også styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet.

Hansen ble i fjor gjenvalgt til en ny fireårsperiode som europeisk friidrettspresident, men i mars ble han rammet av et alvorlig hjerneslag. Han pådro seg senere ytterligere komplikasjoner og var sykmeldt fra vervet frem til han gikk bort.

Les også

Tidligere friidrettspresident Svein Arne Hansen er død

Satte spor

Bulgareren Dobromir Karamarinov, som har ledet det europeiske friidrettsforbundet i Hansens fravær, har tidligere sagt at han minnes kollegaen som en leder som satte spor etter seg.

Onsdag var han i Oslo for å ta farvel med Hansen.

– Svein Arne var en unik person, og derfor var han en fantastisk president. En person du alltid kunne stole på, sa Karamarinov under minnesamværet.

Også idrettspresident Kjøll mintes friidrettsprofilen.

– Personlig rakk jeg dessverre ikke å bli veldig godt kjent med Svein Arne Hansen, men Bislett Games i fjor var et av aller første arrangementene jeg fikk være med på som nyvalgt leder i norsk idrett. Der møtte jeg Svein Arne, og ble tatt imot med åpne armer og en varm og raus velkomst. Jeg tror det var hans personlighet som vistes, sa hun.

– Svein Arne Hansen trodde på at verden ville bli et bedre sted gjennom idrett. Slik sett var han litt Nelson Mandela, og som Mandela viste han det i praksis, tilføyde idrettspresidenten.

Hun viste til måten utøvere og tilskuere ble samlet på under Bislett Games – møter det ikke fantes mange lignende av, ifølge Kjøll.

(©NTB)

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Svein Arne Hansen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Friidretten i sorg etter dødsfall: – Veldig trist

 2. SPORT

  Tidligere verdensrekordholder i maraton dopingutestengt

 3. SPORT

  Kristiansand-talent med karrierebeste - holdt lenge følge med Jakob Ingebrigtsen

 4. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen rappet familierekorden

 5. SPORT

  Henrik Ingebrigtsen hever ambisjonene: – Jeg har god kondisjon og er gjennomtrent

 6. SPORT

  Henrik Ingebrigtsen satte årsbeste i verden