Sport

Froome stakk av og vant sammenlagt

Sikret seg både etappe— og sammenlagtseier i Criterium du Dauphiné.

VANT: Chris Froome tok seieren i Critérium du Dauphiné. Her fra et tidligere ritt denne sesongen.

Sky-rytter Chris Froome sikret seg seieren både på etappen og sammenlagt i Criterium du Dauphine da han stakk fra konkurrentene i siste bakke på søndagens avslutningsetappe.

Froome lå 18 sekunder bak amerikanske Tejay van Garderen i sammendraget før den siste etappen. Dermed var han nødt til å ta fram sitt ypperste for å sikre seg sammenlagtseieren.

Det klarte briten på den åttende og avsluttende etappen fra Saint-Gervais Mont Blanc til Modane. På den 156,5 kilometer lange etappens siste stigning rykket Froome fra resten av tetgruppa og la dem langt nok bak seg til å sikre sammenlagtseieren i rittet.

– Jeg kan ikke tro det. Det kunne ikke gått bedre for meg. Beina mine var ordentlig slitne etter lørdagens etappe, og hele laget var slitne. Jeg vet ikke hvordan alle klarte å heve seg, men det gjorde vi. De ga alt for meg, sa Froome.

Van Garderen kom i mål 18 sekunder bak Froome på 4.-plass, men utdeling av bonussekunder gjorde at Froome endte 10 sekunder foran totalt.

Portugiseren Rui Costa ble nummer tre både på siste etappe og i sammendraget.

Rittet er regnet som en oppvarming til Tour de France i juli.

– Det var viktig for meg å vinne her, men touren er hovedmålet mitt. Laget er klart, og det er snart jeg og, sa han.

Norske Edvald Boasson Hagen endte langt bak på den avsluttende etappen. Nordmannen ble nummer 57, over sju minutter bak Froome. I sammendraget endte han på 81.-plass, nær halvannen time bak briten.

(©NTB)

Les også

  1. Froome viste superkrefter

  2. Fair play kan også bli feil

  3. Nordhaug tror Tour de France glipper