Ble første kvinnelige verdensmester: Dediserte seieren til avdød venn

Spanske Ana Carrasco skrev historie.

HISTORISK: Spanske Ana Carrasco klarte noe som ingen andre kvinner har klart.
  • Benedicte A. Bakken

Denne helgen skrev spanske Ana Carrasco historie da hun ble første kvinne som noen gang har vunnet et verdensmesterskap i motorsykkel. Det melder avisen The Guardian.

21-åringen vant den 300. mesterskapstittelen med ett poeng i søndagens finalerunde i franske Magny-Cours. Hun startet på 25. – plass, men kjempet seg til 13. – plass til slutt, skriver avisen.

Hun vant med ett poeng over Mika Perez, skriver BBC.

Dediserte seieren til sin avdøde venn

Carrasco desikerte mesterskapstittelen til den avdøde spanske rytteren Luis Salom, som døde etter at han kræsjet under en trening i 2016.

«Jeg ønsker å dedisere denne tittelen til Luis Salom. Vi var gode venner, og dagen vi mistet ham lovet jeg meg selv at jeg skulle dedikere min første tittel til ham», sa Carrasco.

Takket familien

«Dette er helt utrolig for meg, vi har jobbet så hardt for å komme hit», sa hun etter seieren.

«Jeg må bare takke Kawasaki-teamet, til David Salom og hele teamet, de har jobbet så hardt for å hjelpe meg å komme hit. Jeg må også takke familien min fordi de har gitt meg alt dette året, og jeg må takke vennene mine», fortsatte hun.

Carrasco kommer fra en motorsportfamilie, faren jobbet tidligere som mekaniker for profesjonelle ryttere.

21-åringen startet å kjøre motorsykkel allerede som treåring, og debuterte i internasjonal konkurranse i 2013 i en alder av 16 år. Den gang ble hun første kvinnelige motorsyklist til å ta poeng i et verdensmesterskapsløp siden Katja Poensgen gjorde det i 2001.

I 2017 ble Carrasco første kvinnelige motorsyklist til å vinne et individuelt verdensmesterskap i motorsykkelløp.