Sport

Frank Løke syklet Jotunheimen Rundt i bare undertøyet. Så ble han innlagt på akutten.

Innlagt på sykehus natt til mandag.

Lettkledd: Frank Løke har gjort det til en vane å stille i minimalt med treningsantrekk når han tester seg selv i forskjellige mosjonsløp og ritt. Her i aksjon på Bergen City Maraton. Foto: Bård Bøe

 • Even Hye Tytlandsvik Barka
  Journalist

Den tidligere landslagsspilleren i håndball, Frank Løke, har tilbrakt det siste døgnet på akuttavdelingen ved Sykehuset i Vestfold, skriver Nettavisen.

Årsaken til sykehusoppholdet skal være at Løke har pådratt seg en infeksjon i venstre lår.

Dette skal ha oppstått etter at han syklet rittet Jotunheimen rundt, som er på omtrent 430 kilometer.

Dette kun iført stringtruse.

"Jotunheimen Rundt" 430 km ��i Rudolf Mankini, med minusgrader ned til 4 har satt sine spor❄️�� Jeg ble sendt direkte til akuttmottaket����‍⚕️etter besøk hos legevakt i natt�� Venstre lår har plutselig blitt dobbelt så stort som høyre��Sveip for å se�� Det var absolutt ikke behagelig å sitte 17 timer på sykkelsetet��bare iført en g-streng�� Så nå vet jeg jenter, hvordan dere har det ���� Respekt���� Jeg applauderer herved bestemorstruser��som har fokus på komfort og ikke på "less is more"����Jeg kommer heller aldri til å nærme meg en Victoria Secret butikk igjen��for å kjøpe en gave������ Nå er det Sloggi dratt opp til over navlen "all day long" jeg vil se���� #jeggafaenmegalt #actionfrankloke #varkaldtovervaldresflya #tønsbergsykehus #håperdetikkeerRabdomyolyse

Den pensjonerte håndballspilleren fryktet først det verste.

– Jeg tenkte først at det kunne være rabdomyolyse (akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller, red. anm.). Jeg tenkte at det var mange av de samme symptomene, men de testet meg for det, og foreløpig så er det ikke noe som tilsier at det er det. Likevel fikk jeg ikke noe klart svar, utenom at det met sannsynlig er infeksjon, men det er ikke sikkert, sier han.

Det i utgangspunktet utfordrende sykkelrittet ble enda vanskeligere grunnet Løkes sparsommelige bekledning.

– Vi syklet i 43 mil i 17 timer. Over Valdresflya var det minus fire grader i nærmere åtte mil. Det var flere som brøyt. Beina mine var to istapper, sier Løke.

Les mer om

 1. Frank Løke

Relevante artikler

 1. SPORT

  Elite-profil fikk «beinspisende bakterie» i fingeren – sykehuset beklager sterkt

 2. A-MAGASINET

  – Nå snakker vi rehabilitering, ikke behandling.

 3. SPORT

  Tour de France-stjernen smalt inn i gjerdet. Da han så skaden, fikk han panikk.

 4. POLITIKK

  Etter fire brudd og 40 døgn på Ullevål grøsser Frp-eren når han ser mødre med barn i bæresele på elsparkesykkel. Nå etterlyser han regler.

 5. VERDEN

  Abbas blir værende på sykehus

 6. SPORT

  Norsk toppsyklist avslutter karrieren