Sport

VM-håpet brast for Ndure

Misbrukte sin siste sjanse til å kvalifisere seg.

Jaysuma Saidy Ndure klarte ikke VM-kravet i København.

Jaysuma Saidy Ndure var aldri i nærheten av VM-kravet på 100 meter da han ble nummer to på distansen under et internasjonalt stevne i København onsdag kveld.

Den norske sprinteren reiste til den danske hovedstaden for å prøve seg på kravet (10,16) som ville gitt ham billett til VM i Beijing i slutten av august. Det lyktes ikke.

Les også

  1. Jays-gull etter turbulent måned

  2. Kyssesyken har ødelagt for Jays

Ndure løp på 10,29 da han vant sitt forsøksheat i den danske hovedstaden, men i finalen måtte han nøye seg med andreplass og 10,38 i svak medvind. Norna-Salhus-løper Salumu Kashalfali ble nummer tre med 10,55. Under NM i Haugesund i helgen tok Ndure seieren på 100-meteren med 10,82. ## Roth misset

Sprinterens trener Olav Magne Tveitå har gitt uttrykk for at stevnet i København var siste mulighet for Ndure med hensyn til VM-deltakelse.

Også 800-meterløper Thomas Roth var på plass i København i håp om å sikre seg Kina-billett. 24-åringen, som representerer Ull/Kisa, var svært nær ved å klare VM-kravet på 1.46,0 under Diamond League-stevnet i Stockholm, men falt noen få meter før målstreken. I København måtte han nøye seg med fjerdeplass og 1.47,58. Det holder ikke til VM-tur. Jamal Hairane fra Qatar vant distansen på 1.47,50. Vladimir Vukicevic var i aksjon på 110 meter hekk i onsdagens stevne, men endte på en skuffende sjuendeplass den svake tiden 14,43. ## Skagestad imponerte

I lengdekonkurransen fikk Margrethe Renstrøm opp 6,21 i sjette og siste omgang. Det holdt til femteplass.

I diskoskonkurransen for menn tok Sven Martin Skagestad tredjeplassen med et meget sterkt resultat på 59,53. Det var personlig rekord for mannen som kastet 58,68 da han tok NM-gullet i Haugesund sist fredag. Ola Stunes Isene i København ble femtemann med 58,51. På kvinnenes 1500 meter ble den ferske norgesmesteren Ida Fillingsnes nummer tre med tiden 4.27,72. (NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure