Sport

Lihaug: - Jeg hadde valget mellom å le eller grine

Da Cecilia Brækhus ble syk, ble konsekvensene store også for byens beste mannlige bokser.

LADER OPP: Tim-Robin Lihaug går i ringen for sin 19. proffkamp fredag 24. februar. Kampen blir hans første i Norge.
 • Mads Bøyum

Tim-Robin Lihaug (24) var ferdig med hele den tøffe treningsjobben da beskjeden kom: Cecilia Brækhus var syk. Boksestevnet i Oslo Spektrum måtte utsettes en måneds tid.

 • Bakgrunn: – Brækhus-sykdom stoppet stevne

– Jeg var helt ferdigtrent og så ikke den komme. Valget sto mellom å le eller grine, da valgte jeg det første, sier Tim-Robin Lihaug.

Bergens beste mannlige proffbokser måtte bare forholde seg til at stevnets sjef og hovedattraksjon var slått ut.

– Jeg var klar for å slappe av noen dager. Alle bokserne som skulle på stevnet, var ferdige med den harde delen av treningen til stevnet, da tenkte jeg at det ikke ville bli noen skader som kunne ødelegge. Men sykdom kan det alltid bli, og det var jeg ikke forberedt på, sier Lihaug.

Han hadde pakket kofferten på hotellet sitt og ventet på manager Kyrre Merg, som skulle kjøre Lihaug til leiligheten han skulle bo i den siste uken før kampen.

– Da jeg ringte, trodde Tim at jeg sto utenfor hotellet. Så måtte jeg si at jeg kan bare kjøre deg til Gardermoen, forteller Merg.

Færre supportere

Det dummeste med utsettelsen, sier Lihaug, er at han får færre supportere med seg når stevnet endelig blir arrangert – fredag 24. februar.

– Det var 200 stykker fra Bergen som skulle reise over for å se meg. Nå vil jeg tro det blir rundt halvparten, det kommer midt i vinterferien og alt. Det er mange som ikke har mulighet til å dra til Oslo på den nye datoen, sier Lihaug.

Det er verken første eller siste gang et boksestevne blir utsatt.

– Sånn er det av og til i denne sporten. Det var «litt drit» de to første dagene, så gikk det over og jeg fant ny motivasjon, sier Lihaug.

I AKSJON: Tim-Robin Lihaug har vunnet 16 av sine 18 proffkamper.

Taper penger

Han måtte forlenge hardtreningen. Oppkjøringen til kamp fikk fire nye uker som måtte fylles. BT har grunn til å tro at utsettelsen kostet Lihaug noen titalls tusen kroner. Han får et «kompensasjonsbeløp» fra promotorselskapet Team Sauerland, uten at det dekker inn alt.

– Vi har vel brukt opp pengene han tjener på kampen allerede i oppkjøringen, sier Lihaug-manager Kyrre Merg, som også sier det har vært «litt trangt på sponsormarkedet».

Merg legger til:

– Når kampen er over, sitter Tim igjen med penger til flybilletter til Bergen, men ikke så mye mer, tenker jeg. Vi tåler dette, men det merkes jo på lommeboken. Et eksempel på hvordan vi har måttet gjøre det, er at Team Lihaug flytter inn i huset mitt når familien er på vinterferie ...

– De ekstra ukene gjorde dette litt dyrere, siden jeg måtte finansiere nye uker med sparring og trening, men jeg har fått det greit til, sier Lihaug.

Det samme har ikke hans kollega Kevin Melhus klart: VG har skrevet hvordan Melhus ikke hadde råd til en ekstra treningsmåned etter utsettelsen.

– Det er sparringen som er det dyreste. Heldigvis har jeg klart å opprettholde en god kvalitet på den, sier Lihaug, som har hentet svenske Sven Fornling og norske Alexander Hagen inn som sparringspartnere.

Føler seg i storform

Til de siste kampene, den kommende inkludert, har Lihaug i stor grad ladet opp i Oslo. Frem til utsettelsen bodde han en knapp måned på hotell. Nå har han bodd i leilighet, like ved gymmen der han er blitt trent av Thomas Hansvoll.

Nå klarer Tim-Robin Lihaug til og med å se positivt på at han venter på kamp, heller enn å være i Syden og belønne seg selv med hvile og sol etter seier i Spektrum:

– Jeg har fått enda bedre tid til å forberede meg. Og jeg føler at jeg aldri har vært i bedre form, sier Lihaug.

Møter veteran

Motstanderen hans er Tomas Adamek fra Tsjekkia. Det er en veteran med 14 tap på sine 41 proffkamper.

– Ser man på statistikken hans er den ikke så imponerende, men dykker man litt i tallene, ser man at tapene hans har kommet etter jevne kamper mot gode boksere. Adamek blir sjelden stoppet før alle rundene er gått, han har et godt forsvar og holdt høy klasse som amatør. Selv om proffkarrieren neppe har svart til forventningene folk hadde, er han nok en av de bedre jeg har møtt, sier Lihaug.

Han vedgår at han er favoritt. Nå drar Lihaug til Bergen – etter en siste hardøkt torsdag. Om en drøy uke smeller det i Spektrum.

 1. Les også

  Derfor bryter Lihaug med Klemetsen og sjefen

 2. Les også

  Derfor er «Team Lihaug» stolte etter tapet

 3. Les også

  Lihaugs 2017-plan har to viktige punkter: Oslo Spektrum og drømmen om Sotra

 4. Les også

  Lihaug om utsettelsen: - Det var en sinnssykt kjip melding å få

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5