Sport

Bislett-generalen vil samle superfelt mot Warholm neste år

Stevnegeneral Steinar Hoen håper å samle alle verdens beste på 400 meter hekk i duell mot Karsten Warholm under neste års Bislett Games.

FÅR HARD KONKURRANSE: Karsten Warholm under sommerens Bislett Games.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

Diamond League-stevnet i 2019 vil bli sentrert rundt de beste norske utøverne.

Hoen starter arbeidet med å samle startfeltene til uka.

– Forhåpentlig kan vi skape det beste feltet på 400 meter hekk i løpet av hele sesongen. Rett og slett samle hele gjengen, sier Hoen til NRK.

De beste vil si Abderrahman Samba, som hadde verdens beste tider på distansen sist sesong. Hoen ønsker seg også amerikanerne Kyron McMaster og Rai Benjamin.

VIL SAMLE DE STORE: Steinar Hoen er sjef for Bislett Games.

Det er hard kamp om de beste utøverne, og det er ikke enkelt å samle de beste i et enkelt stevne. Kommende sesong er også spesiell på det viset at 2019-VM først arrangeres i Qatar i slutten av september.

Les også

Stortalentet ble utestengt i tre kamper - spilte kamp etter én uke: - Strider mot all fornuft

Det er ikke avgjort hvilke distanser brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen løper. Filip er påmeldt kun på 1500 meter, mens Henrik og Jakob er påmeldt på både 1500- og 5000 meter. Hver av dem løper naturlig nok bare én av distansene.

Øvrige norske som deltar på Bislett 13. juni 2019 er: Jonathan Quarcoo (100 meter, Karoline Bjerkeli Grøvdal (3000 meter hinder), Isabelle Pedersen (100 meter hekk), Amalie Iuel og Line Kloster (400 meter hekk), Tonje Angelsen (høyde) og Sondre Guttormsen (stav).

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Bislett Games