Sport

Ruud videre til kvartfinale etter storspill

Den unge nordmannen overbeviser i ATP-turneringen i Houston.

Casper Ruud spilte mot amerikanske Reilly Opelka i ATP-turneringen i Houston onsdag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Casper Ruud beseiret servekanonen Reilly Opelka og sikret seg kvartfinalebillett i ATP-turneringen i Houston fredag. Oppladningen fant sted på golfbanen.

20 år gamle Ruud slo Opelka 4-6, 6-4, 6-4 og skal dermed ut mot spanske Marcel Granollers fredag.

Torsdagens seier måtte han kjempe hardt for.

– Det var ikke lett med tanke på den voldsomme serven Reilly har. Det ble ikke den typiske gruskampen. Det var vanskelig å finne rytmen, men jeg forsøkte bare å holde fokus og kjempe for hvert eneste poeng, sa Ruud til Tennis Channel etter kampen.

– I enkelte games spilte jeg ikke fantastisk, og jeg var ikke spesielt fornøyd da jeg ble brutt i slutten av første sett, men det hjalp med et raskt servebrudd i andre sett og å få litt selvtillit rundt returen min, tilføyde han.

Les også

Ruud vant i Houston - nå venter amerikansk servekanon

Nervøs

Ruud innrømmer at det var med skrekkblandet fryd han gikk til kampen mot hardtservende Opelka.

– Man blir litt ekstra nervøs mot disse gutta som server så bra, for man vil ikke tape sine egne servegames. Jeg følte jeg spilte bra i de første poengene av servegamene mine, særlig i andre og tredje sett, og det ble nøkkelen for meg, sier nordmannen.

I forkant av møtet med Opelka fikk han et kjærkomment avbrekk.

– Denne turneringen og dette stedet er fantastisk. Det har alt vi kan ønske oss. I går spilte jeg 13 hull med golf, og det hjalp meg til å tenke på litt annet. Jeg har vært på reise lenge og må prøve å gjøre noe for koble av litt, sier Ruud til Tennis Channel.

Han tapte det første settet torsdag, men i det andre settet brøt Ruud Opelkas serve umiddelbart i det første gamet og klarte å beholde overtaket og vinne 6-4. Det ble også resultatet i det siste settet, der bruddet kom på stillingen 3-3.

Sterk motstander

Opelka er rangert på 56.-plass i verden, mens Ruud er nummer 95. Opelka er 21 år gammel og er hele 2,11 meter høy. Han hadde walkover i 1. runde og var seedet som nummer fire i turneringen.

Casper Ruud ble regelrett servet av banen sist gang de møttes i avgjørende kvalifiseringsrunde i Australian Open for to år siden.

Denne gangen var ikke Opelka på topp, selv om det ble hele 16 serveess på ham i denne kampen også.

Men også Ruud servet godt og spilte tidvis glimrende tennis på sitt favorittunderlag. Opelka regnes som klart bedre på andre underlag. Etter hvert som kampen skred fram vartet 20-åringen fra Snarøya opp med strålende spill mot amerikaneren.

Marcel Granollers blir en hard motstander i kvartfinalen, selv om han for øyeblikket ligger bak Ruud på verdensrankingen. Spanjolen har på sitt beste vært ranket som nummer 19 i verden og endte opp topp 100 i alle årene mellom 2008 og 2016. 32-åringen vant turneringen i Houston for 11 år siden. I det siste har ikke formen hans vært på topp, og det gir nordmannen en god sjanse til å avansere til semifinalen.

Ett av årets høydepunkter for nordmannen er Roland-Garros-turneringen i Paris. Den starter 26. mai.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud