Den norske NHL-duellen blir ikke noe av: Martinsen vraket

Andreas Martinsen blir sittende på tribunen når Colorado Avalanche gjester Mats Zuccarellos New York Rangers i natt.

MISTER MØTET MED «ZUCCA»: Andreas Martinsen (til høyre) står i fare for å miste plassen hos Colorado Avalanche. Denver-klubben møter Mats Zuccarellos klubb New York Rangers torsdag.
  • Eirik B. Grønning

25-åringen ble ikke drillet i en av de fire rekkene da denverklubben trente foran bortekampen i Madison Square Garden. Like etter treningen ble det bekreftet at veteranen Alex Tanguay erstatter nordmannen, som ble tatt opp fra farmerligaen i november da nettopp Tanguay ble kneskadet. Vrakingen ble bekreftet Avalanche selv på deres twitterprofil torsdag ettermiddag.

— Jeg er selvfølgelig skuffet, men er fortsatt i troppen og håper å få spilletid i kampen på lørdag, sier Martinsen til NRK.

Les også

- NHL-plassen i fare for Martinsen

Avalanche med tilnærmet fullt lag

Det ble lenge spekulert om torsdagens kamp mot Rangers ville bli 36-åringens retur etter å ha trent lett den siste uken. Med både ham og John Mitchell på vei tilbake fra skade, erkjente Andreas Martinsen ovenfor adressa.no at han var spent på om han var med i kamptroppen etter å ha spilt i elleve strake kamper.

— Det blir spennende å se om jeg er på laget. Jeg føler jeg har gjort en god jobb, men hvis jeg blir satt på tribunen er det sånn det er. Det virker som treneren ser utelukkende på hva han mener er best for laget. Jeg er forberedt på at det blir knalltøft nå som vi begynner når vi begynner å bli fullt lag. Er alle friske, er vi én angrepsspiller for mye, sa Martinsen til adressa.no onsdag kveld norsk tid.

— Jeg føler ikke jeg har spilt meg ut av laget, men vi får se når folk kommer tilbake, fortsatte han.

Da hadde ikke trønderen fått noen indikasjoner om han kom til å få istid mot landslagskollega Mats Zuccarello og Rangers.

— Vi får bare se etter morgentreningen, sa en småsyk Martinsen, som spilte med feber og influensasymptomer kvelden i forveien, men var i god form da adressa.no pratet med ham.

Kunne blitt første norske NHL-duell siden 2008:

Les også

- Vi fleipet om at vi skulle ta en slåsskamp

Møttes sist i 2008

Torsdag ettermiddag ble det altså klart at det ikke blir en sjelden norsk NHL-duell. Kun Patrick Thoresen (Edmonton Oilers) og Ole-Kristian Tollefsen har møttes tidligere i verdens beste hockeyliga. De møttes for første gang for ni år siden og har totalt spilt fem kamper mot hverandre.

Dermed kunne denne torsdagen blitt ekstra spesiell for norske hockeyinteresserte, men kun en selvskreven Zuccarello blir å se i møtet mellom Rangers og Avalanche.

— Det er helt sykt å se det han får til i NHL. Han er en av de største stjernene på et av de beste lagene. Zucca dukker opp hver gang man slå på NHL-kanalen her borte og er en kunstner på banen. Det er inspirerende å se at en nordmann kan hevde seg i denne ligaen, sa Martinsen om mannen han ikke har møtt i kamp siden hans Lillehammer gjestet Zuccarellos Frisk Asker i eliteserien for sju år siden.

Nattens kamp er det andre og siste møtet mellom lagene i den ordinære NHL-sesongen.