Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

Hekkeløperen viste solid form to uker før EM i Berlin.

NORSK REKORD: Isabelle Pedersen leverte et kanonresultat i London. (Arkivfoto)

Isabelle Pedersen fikk herlige svar på 100 meter hekk under Diamond League-stevnet i London. I finalen var hun nær å kopiere rekordløpet fra tidligere på dagen.

Bergenseren senket Christina Vukicevics ni år gamle norgesrekord i søndagens semifinale. Det gjorde hun med to hundredeler etter å ha løpt inn til tiden 12,72.

Starten var ikke den beste, noe Pedersen lot seg irritere over etter rekordløpet.

– Det var ikke den beste og mest eksplosive starten i livet, men det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint, sier Pedersen til NRK.

– Jobbet for lenge

En drøy time seinere greide Pedersen 12,73 og ble nummer åtte i finalen. Det var med andre ord to bunnsolide løp av 26-åringen, som er i knallform før EM i Berlin neste måned.

– Hun er veldig fornøyd, og dette er noe hun har jobbet for lenge, sier Pedersens manager, Mario Bassani til BT på telefon fra London. Hovedpersonen selv var opptatt i dopingkontroll.

Pedersen har jaktet Vukicevics rekord i en årrekke. Søndag lyktes hun endelig å ta over tronen som Norges raskeste kvinne på 100 meter hekk. Rekordløpet i semifinalen holdt til en fjerdeplass i Pedersens heat.

– Det her synes jeg var utrolig godt gjennomført, men jeg sitter og lurer på om hun hadde enda mer å gå på i starten. Vet ikke om starten til Isabelle var helt hundre prosent, men likevel gjør hun 12.72! Det er herlig å se, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal til statskanalen.

Ingen Diamond League-finale

Før søndagens løp hadde hun 12,76 som årsbeste og 12,75 som personlig rekord.

Det ble trippel amerikansk på pallen. Finalen ble vunnet av Kendra Harrison med tiden 12,36. Brianna McNeal og Sharika Nelvis ble nummer to og tre.

Prestasjonen i London førte Pedersen opp på niendeplass i poengsammendraget i Diamond League.

– For å få plass i finalen må en av de andre trekke seg, så vi får se, sier Bassani.

Dermed er det ikke sikkert Pedersen slår følge med spydkaster Sigrid Borge, som sikret sin plass i Diamond League-finalen lørdag.