Sport

Stortingspolitikerne får VIF-invitasjon på pølsepapir

Vålerenga vil vise de folkevalgte hvor elendig forfatning Jordal Amfi er i. Håpet er at et OL-ja skal redde klubben.

kombo vif.jpg
  • Kjetil Flygind

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær frykter Norges mestvinnende og tradisjonsrike hockeyklubb skal forsvinne helt fra kartet hvis noe ikke gjøres med hallsituasjonen.

Vålerenga spiller på Jordal Amfi, slik de har gjort i en mannsalder. Og OL-arenaen fra 1952, med kun et par ansiktsløftninger siden åpningen, er falleferdig, umoderne og huser rotter, lukt, fukt og gammel murspuss, i tillegg til Espen «Shampo» Knutsens lag.

Nå har Jan Tore Kjær invitert de 169 stortingspolitikerne til omvisning på Jordal Amfi førstkommende torsdag i forbindelse med hjemmekampen mot Manglerud Star.

Invitasjonen er skrevet på pølsepapir, og Kjær, som håper et ja til OL i Oslo i 2022 skal gi ny hockeyhall på Oslo øst, prøver ikke akkurat å sminke hesten i beskrivelsen av arenaen.

«Dagens «Amfi» lukter mugg, råte og svett susp, har en «innsjø» under banen, er befengt med rotter og har publikumsfasiliteter som et idrettsanlegg fra 1952 – for det er det Jordal Amfi er. Jordal er ikke lenger et oppussingsobjekt, ikke lenger helsefremmende, men er blitt en helsefare.

I 70 år har Vålerenga spilt på Jordal Amfi. Nå må «pensjonisten» få hvile!»

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey