Vil til bunns i dopingsaken

Tour-ryttere må forklare seg under ed.

BESKYLDT: Lance Armstrong er av sin tidligere lagkamerat beskyldt for å ha dopet seg.
  • Maria Nydal

Etterforskningen av dopinganklagene som Floyd Landis har kommet med mot tidligere lagkamerat og Tour-konge Lance Armstrong, tiltar.

Nå har myndighetene i USA stevnet flere vitner til rettslig avhør for å komme til bunns i dopinganklagene.

Det skriver den amerikanske avisen The New York Times.

Armstrong benekter

Ifølge Landis har Armstrong og deler av det tidligere US Postal-laget bedrevet systematisk doping gjennom store deler av 2000-tallet.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene, men jeg deltok i min første Tour de France i 1993 da jeg var 20 år, da vant jeg en etappe. Nå er det 2010 og jeg har vært i verdenstoppen konstant siden jeg deltok første gang. Det har vært en uendelig rekke med beskyldninger om doping, men jeg er fortsatt her - aldri dømt for noen ting, sa Armstrong til AP like før starten på årets Tour de France.

Tour-kongen er aldri dømt for dopingbruk, men har blitt beskyldt for blant annet EPO-bruk en rekke ganger, noe han alltid har benektet.

Tour-ryttere avhørt

Ifølge den amerikanske avisen er ikke Landis et av de anonyme vitnene i saken. Men andre ryttere med kjennskap til Armstrong skal være kalt inn for å avgi forklaring foran en storjury.

Flere av disse rytterne skal delta i årets Tour.

Sykler dagens etappe

Lance Armstrong er med når dagens 10. etappe av Tour de France starter.

Dagens etappe er på 179 km og går fra Chambery til Gap. Etappen er noe snillere en gårsdagens tøffe etappe, med en førstekategoristigning og en andrekategoristigning.

Men det vil i dag, som i går, bli en varm dag på sykkelen. Gradestokken i Chambery viser 32 varme!

Følg dagens etappe live her!