Sport

Tror spurtlegenden kan være ute av Tour de France allerede mandag

Johan Kaggestad mener sykdomsplaget Cavendish vil få det tøft i Tour de France. Det vil i så fall gi Boasson Hagen flere muligheter.

Mark Cavendish da Dimension Datas lag ble presentert i Düsseldorfs gater torsdag kveld. Johan Kaggestad mener at han kan være ute av Tour de France allerede før Touren når Frankrike.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

DÜSSELDORF: Mark Cavendish har vunnet 30 etappeseiere i Tour de France. Det er bare en mann som har vunnet flere, den belgiske legenden Eddy Merckx med sine 34 seiere.

Live: Følg åpningsetappen i Tour de France her

Han jakter den rekorden, men TV 2s ekspertkommentator tror det blir en kort Tour de France for Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data

– Han har kanskje bare en mulighet og den kommer allerede på 2. etappe. Vinner han den tror jeg Tour de France er over for ham, sier Kaggestad til Aftenposten.

Les også

Nå skal TV 2 teste en ny måte å vise reklame på

Johan Kaggestad

Kyssesyken

Han har slitt med kyssesyken denne vinteren og har omtrent ikke kjørt løp i det hele tatt denne sesongen. Det var stor tvil om han i det hele tatt kom til å starte i årets TdF. Men til slutt ble lysten for stor.

Han er selv klar over at han strengt tatt ikke har noe i et tre uker langt blodslit å gjøre.

– Vanligvis kommer jeg til TdF i min beste form. I år har jeg ikke fått gjort det jeg trenger å gjøre i forkant. Derfor kan jeg ikke snakke om å vinne flere etappe, sa han da Dimension Data holdt sitt mediamøte i forkant av årets Tour de France. Denne etappen er paddeflat go går fra Düsseldorf til Liege i Belgia.

Les også

Boasson Hagen før Tour de France: – Jeg hadde egentlig aldri den store proffdrømmen

En etappeseier, maks

Det er de flate etappene hvor sjansene er store for massespurt at 32-åringen fra Isle of Man har sin styrke. Den første og kanskje flateste kommer allerede søndag.

– Hvis jeg vinner en etappe, vil jeg være fornøyd. Det er ikke sikkert at jeg vinner noen i det hele tatt.

Det har fått Johan Kaggestad til å spå en snarlig sorti for superspurteren fra England.

– Vinner han søndag, er det kanskje slutt allerede. Det er kanskje hans eneste vinnermulighet i hele Touren, sier Kaggestad.

Les også

Hushovd mener denne nordmannen blir mest synlig i Tour de France

Mark Cavendish, Stephen Cummings og Edvald Boasson Hagen på Dimension datas mediatreff før Tour de France.

Boasson Hagen som hjelper

Når det er etapper hvor det kan bli snakk om massespurt, er jobben til Edvald Boasson Hagen i laget veldig klar. Han skal være opptrekker for Mark Cavendish.

Det er ikke noe problem for 30-åringen fra Rudsbygd.

– Jeg vil få mine sjanser og det kommer kanskje allerede på mandag. Da er det en kupert etappe hvor stigningene ikke er for harde. Der har jeg muligheter.

– Så da blir det Cavendish-seier søndag og Boasson Hagen-seier mandag?

– Det er jo lov til å drømme om det, sier han og smiler.

Og så vet han jo at dersom Cavendish dropper tidlig ut av Tour de France vil det være fritt frem for ham på flere etapper.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Edvald Boasson-Hagen
  3. Sykkel