Sport

Lunde Pedersen med eventyrlig seier i Sørmarka: – Sisterunden var helt rå

De norske skøyteløperne dominerte 1500-meteren med to på pallen og alle fire blant de ti beste. Til topps gikk Sverre Lunde Pedersen.

Sverre Lunde Pedersen knallet til med en sisterunde ingen klarte å svare på, dermed endte han opp som vinner på 1500 meter. Foto: Svein Hagen

  • Svein Hagen

Sørmarka Arena: Sverre Lunde Pedersen var ikke blant de raskeste de første rundene, men ingen av konkurrentene klarte å matche hans vanvittige sisterunde.

– Sisterunden min var rå, og den var god å ha på kveldens distanse. Selv om det var flere løpere som lå klart foran meg før avslutningsrunden, så havnet alle bak meg over målstreken, sier en meget stolt Sverre Lunde Pedersen.

Han innrømmer at det å vinne i Sørmarka Arena var en helt eventyrlig opplevelse. Når han i tillegg fikk med seg Sindre Henriksen på seierspallen, var det bare en drøm som gikk i oppfyllelse.

Les også

Tidligere VM-vinner om Norges drømmehelg: – Dette er ekstremt

I overkant av forventningene

– Jeg hadde ikke helt sett for meg at jeg skulle klare å vinne denne distansen, spesielt ikke etter min 1500 meter i Heerenveen sist helt. Dette var helt klart i overkant, understreker han.

Sverre Lunde Pedersen vant distansen med 1.45,07 foran Joey Mantila fra USA med 1.45,28. På tredjeplass fulgte Sindre Henriksen med 1.45,58. I morgen skal Sverre Lunde Pedersen i aksjon på 10000 meter, uten at han har de helt store forventningene til den distansen.

– Har ikke hatt så mye fokus på den distansen i treningsarbeidet mitt, men i den formen jeg er i for tiden, så er alt mulig, forklarer han.

Les også

Skøytelegende hyller Norges nye OL-favoritt: – Det er fantastisk

Sindre Henriksen gjorde den norske innsatsen komplett med sin tredjeplass på 1500 meter. Det etter en susende åpning på løpet sitt. Foto: Svein Hagen

Henriksen helt i himmelen

Sindre Henriksen var nesten i himmelen etter sin tredjeplass på distansen. Den beste han har oppnådd i verdenscupen.

– To norske på pallen her i hallen er helt ubeskrivelig. At jeg selv skulle være en av dem var utrolig gledelig, sier han.

Han tok sjansen på en knallhard åpning, noe han fikk svi litt for på den siste runden.

– Jeg åpnet kanskje litt i overkant, men jeg må jo prøve å slå de som hadde gått foran meg. Om jeg ble litt stiv og sliten på sisterunden var helt greit, jeg kom tross alt seilende inn i mål på en strålende tredjeplass, understreker Sindre Henriksen.

Faktisk var tiden hans, 1.45,58, en forbedring av sin bestenotering på lavlandsbane med vel et sekund.

– Formen er bra, isen er helt perfekt og da kan vi jo ikke skuffe de tusenvis av tilskuere som heier oss fram her inne, sier han.

Les også

Lorentzen klarte ikke å følge opp bragden - svak åpning ødela

Allan Dahl Johansson fikk sitt gjennombrudd som skøyteløper med sin sjetteplass på 1500 meter. Foto: Svein Hagen

Johansson med gjennombrudd

Allan Dahl Johansson rykket opp fra B-puljen etter sin innsats i Heerenveen sist helg. I lørdagens debutløp i A-puljen endte han på en imponerende sjetteplass med 1.45,58 i par med vinneren Sverre Lunde Pedersen.

– Et solid løp, selv om jeg slet litt med stålet på den ene skøyten i starten og ble hengende etter Sverre på åpningsrunden. Utover løpet gikk det bare bedre og bedre, sier unggutten.

Han føler på mange måter at kveldens plassering var hans store gjennombrudd som skøyteløper. Men han stresser ikke med å komme seg til OL allerede i vinter.

– Jeg har egentlig ikke OL i mine planer, men skulle det bli aktuelt må jeg jo vurdere det. Tenker mer på neste OL, det vil passe bedre med alder og utvikling, mener han.

Fjerdemann på det norske laget, Håvard Bøkko, endte på en tiendeplass med 1.46,28.

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen
  3. Sørmarka Arena