Gode nyheter etter skrekkvelten som rystet OL

Annemiek van Vleuten (33) er bevisst etter OL-kræsjen.

Annemiek van Vleuten veltet stygt da hun ledet kvinnenes landeveisritt i OL. Syklisten ligger nå på intensivavdelingen ved sykehuset i Rio de Janeiro, men hun er bevisst og kan snakke.

Den nederlandske syklisten Annemiek van Vleuten er innlagt på sykehus etter den stygge velten i søndagens OL-ritt, men hun er bevisst og kan snakke.

Det opplyser Nederlands sykkelforbund, som kan fortelle at van Vleuten blir liggende på intensivavdelingen på sykehuset i 24 timer. 33-åringen har pådratt seg hjernerystelse og tre mindre brudd i ryggen.

I natt, norsk tid, la hun ut denne Twitter-meldingen:

– Jeg er nå på sykehus med noen skader og bruddskader, men det kommer til å bli bra. Jeg er først og fremst skikkelig skuffet etter det beste rittet i karrieren min, skriver den uheldige syklisten.

Van Vleuten ledet kvinnenes landeveisritt i OL da det gikk galt omtrent ti kilometer før mål. Nederlenderen føk over styret og landet med øvre rygg/nakken på en betongkant.

Hun ble liggende urørlig etter å ha veltet i en sving, og de alvorlige TV-bildene fikk mange til å frykte at det hadde gått mye verre med syklisten.

Du kan se velten hos TV 2 her.

– Nei, nei, nei! Helt forferdelig, utbrøt TV 2s kommentatorer Christian Paasche og Johan Kaggestad da de så TV-bildene fra velten.

Ettersom van Vleuten aldri nådde mål, kunne hennes lagvenninne Anna van der Breggen sykle inn til OL-gull. Men seieren havnet noe i skyggen av den skumle velten.

– Annemieks kræsj var forferdelig. Vi vil bare vite at hun har det bra, sa van der Breggen rett etter gullrittet. (100% Sport/NTB)