Sport

Kristoffersens tabbe overrasket NRK-ekspert: – Han gjør aldri disse feilene

Nå gir nordmannen opp håpet om å vinne slalåmcupen sammenlagt.

Det var ikke mye å juble for for Henrik Kristoffersen søndag.
  • Roar Lyngøy

Uhellene og uflaksen fortsetter for Henrik Kristoffersen. Etter et fall og en gal portpassering søndag, får han ikke kjøre finaleomgangen i Kranjska Gora.

Han var uheldig høyt opp i traseen, skled ned på siden, misset en port og måtte tråkke seg opp igjen for å komme på riktig spor. Det tapte han så mye på at han var sjanseløs på å få kjøre annenomgangen. I mål var han nesten fem sekunder bak italieneren Stefano Gross som ledet da Kristoffersen kom til mål fra startnummer tre.

– Nei, nei, nei! Rennet er ødelagt for Henrik Kristoffersen, og det godt før første mellomtid. Dette er nærmest som en utkjøring å regne, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl

– Dette var nedtur. Han er jo så stabil og gjør aldri disse feilene, Henrik Kristoffersen. Men nå skjer det altså, sa kanalens alpintekspert Bjarne Solbakken.

Les også

Norsk overraskelse i verdenscupen: Haugen på 2.-plass etter superomgang

Gir opp slalåmcupen

I VM i St. Moritz som ble avsluttet 19. februar, ble det to sure fjerdeplasser på Kristoffersen i både storslalåm og slalåm, og det virker som om uhellene og uflaksen fortsetter å forfølge ham. Nå gjenstår det bare et slalåmrenn igjen denne sesongen, og det er verdenscupfinalen i amerikanske Aspen. Der skal Kristoffersen også kjøre storslalåm.

Etter søndagens uhell har nordmannen gitt opp å vinne slalåmcupen.

– Nei, jeg har nok ingen sjanser til å slå Marcel Hirscher nå og frata ham slalåmcupen, sier Rælingen-løperen til NTB. Han har riktignok fem seirer i verdenscupen i slalåm i år, men innser at det ikke er nok. Han var ikke heldig i VM i St. Moritz tidligere i vinter heller. Der endte det med sure fjerdeplasser i både slalåm og storslalåm i en trasé han ikke likte veldig godt.

Men spikeren i kista, for det mener han i alle fall selv, i kampen om slalåmkula, kom i Kranjska Gora søndag. Han var uheldig høyt oppe i traseen, kom på innerski, misset på en port, måtte tråkke seg litt oppover før han fortsatte rennet og endte 4,92 sekunder bak teten. Det ga 42.-plass etter første omgang.

– Det er ikke så mye å forklare om uhellet i dag. Jeg kom rett og slett på innerski, forklarte han.

Haugen skuffet

Etter at Kristoffersen var uheldig, kjørte Leif Kristian Haugen inn til 14.-plass og er best av de norske løperne etter første omgang i "norskebakken" i Slovenia. Han er 2,99 sekunder bak Gross etter første omgang. Jonathan Nordbotten på plassen bak er 3,08 sekunder bak. Sebastian Foss-Solevåg ligger også an til å få kjøre finaleomgangen.

Les også

Irritert Kristoffersen kastet stavene i sinne: - Jeg har vært mer skuffet før

Bak Gross på liten etter at første omgang er kjørt ligger østerrikerne Michael Matt, Marcel Hirscher og Marco Schwarz. Hirscher som sikret seg både seieren i stårslalåmcupen og totalcupen lørdag, innrømmet at han ikke var helt i 100 på grunn av litt dårlig søvn og mange følelser etter lørdagens triumfer. Han var verdenscupen for sjette gang på rad.

(©NTB)

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen