Sport

Pallen glapp for Kristoffersen - fransk seier med fire hundredeler

Ingen god dag for de norske Adelboden.

  • Steffen Stenersen

Henrik Kristoffersen ble beste nordmann med en 4.-plass i storslalåmrennet i Adelboden. Franske Alexis Pinturault vant.

Leif Kristian Haugen lå på fjerdeplass etter første omgang i storslalåmrennet i Adelboden. Men da 29-åringen var nær ved å kjøre ut i det siste henget i finaleomgangen, kjørte han inn over et sekund bak ledende Henrik Kristoffersen, som hadde kjørt på startnummeret før.

Kristoffersen ble Norges bestemann etter å ha kjørt sterkt på toppen i Adelboden, mens Haugen endte på 11.-plass.

– Det er bedre takter her enn i første omgang, sa TV 2s ekspertkommentator Jan Ove Nystuen.

Men nordmannen hadde ingenting å stille opp mot Marcel Hirscher. Østerrikeren kom inn 1,99 sekunder foran Kristoffersen med to mann igjen på toppen.

Marcel Hirscher vant etter en meget god annenomgang.

Philipp Schörghofer lå på annenplass etter første omgang, men klarte så vidt å dytte Kristoffersen ned på en tredjeplass før ledende Alexis Pinturault skulle sett utfor.

Franskmannen klarte ikke matche Hirschers omgangstid, men med fire hundredeler vant Pinturault likevel storslalåmrennet.

Les også

Tande har funnet årsaken til fiaskohoppet: Tar på seg all skyld

Mestvinnende

Han ble dermed den mestvinnende franske alpinisten gjennom tidene. Det var han 19. verdenscupseier.

Haugen har ikke vært på pallen i verdenscupen, men i første omgang gikk han tøft ut i den krevende traseen i Sveits. Han var 1,19 sekund bak overlegne Pinturault. Andre omgangen ble imidlertid ødeleggende for nordmannen.

Kristoffersen åpnet godt i første omgang, men tapte mye tid i det siste henget før mål. Likevel holdt det til en femteplass. Alpinstjernen fra Rælingen var da 1,31 bak Pinturault.

– Det gikk helt sykt fort. Det var litt uvant. Nummer fem er greit. Pinturault er i en klasse for seg selv, oppsummerte Kristoffersen til TV 2.

Les også

Hevder legen trekker frem tre årsaker til at han gjorde Johaug-tabben

Jansrud klatret

Rasmus Windingstad kjørte inn til 18.-plass i første omgang – 2,68 sekunder bak teten. Han falt til en 26.-plass i andre omgang. Bjørnar Neteland ble nummer 17 i Adelboden.

Kjetil Jansrud har kjørt ut i storslalåm tidligere denne sesongen. Det gjorde han ikke lørdag, men han kom inn hele 3,45 sekunder bak Pinturault. Det holdt akkurat til å få kjøre finaleomgangen. Der ble han til slutt nummer 22.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i sitt første renn i Adelboden.

(©NTB)

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen
  2. Kjetil Jansrud