Sport

– Planlegger Tour de France mellom Stavanger og Oslo

Stort selskap vil bruke anledningen til å feire 50-årsjubileum.

Tour de France kan komme til Norge. Her spurter Peter Sagan mot Alexander Kristoff under en etappe i 2016.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Sterke krefter jobber nå sammen for å få Tour de France til Norge i 2022. Det skriver nettstedet procycling.no.

Oslo og Stavanger kommune skal ha planer om å gå sammen for å skape sykkelfesten. Planene skal inkludere tre etapper mellom Stavanger og Oslo. Det skal ikke foreligge en formell søknad inn mot Tour de France-arrangøren ASO ennå.

Nettstedet mener også å vite at olje- og energiselskapet Statoil er interessert i å finansiere deler av prosessen - for å feire selskapets 50-årsjubileum.

Bekrefter interesse

Oslo kommune bekrefter at det jobbes med å få etapperittet til Norge.

– Det er riktig at det har vært dialog mellom initiativtakerne til å få Tour de France til Norge og min byrådsavdeling. Det er ikke en sak som er behandlet av byrådet, og det er ikke trukket noen konklusjoner, sier Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet til Aftenposten.

Ifølge procycling.no vil de tre partene møtes for å diskutere planene i nær fremtid. Daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdal skal være involvert i prosessen.

Les også

Forrige VM endte i bitter ordkrig. Nå vil ikke landslagssjefen velge mellom Boasson Hagen og Kristoff.

Slik ser det ut når Tour de France-feltet kjører gjennom Paris. Kan vi få se det i Norge?

– Stor mulighet

Overfor procycling.no sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at en mulig Tour de France-start er en «stor mulighet» for Norge.

Det er etter hvert blitt vanlig at Tour de France-starten går utenfor Frankrike. I år startet rittet i Düsseldorf, Tyskland.

Rittet har imidlertid aldri startet så langt unna Frankrike som Stavanger. Det er drøyt 1100 kilometer mellom Stavaner og Paris.

Danmark har i lang tid jobbet med å sikre seg Tour de France-starten. Iniativtageren for den danske søknaden, Joachim Andersen, anslår at det vil koste mellom 120 og 130 millioner danske kroner å få Tour de France til Danmark. Det vil si rundt 150 millioner kroner.

Les mer om

  1. Tour de France