Sport

Nå leder Oilers serien

Knuste Lørenskog i kveld.

Nick Schaus og Kurt Davis jubler etter nok et Oilers-mål mot Lørenskog.
  • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER OILERS – LØRENSKOG 10-5 (6-2, 3-1, 1-2):

DNB Arena (Aftenbladet): Stavanger Oilers ydmyket Lørenskog i egen storstue i kveld – og vant hele 10-5. Samtidig tok Oilers over tabelltoppen fra Vålerenga. Etter å ha, på det meste, ligget 13 poeng bak Vålerenga er nå hele forspranget spist opp. Oilers leder serien med to poeng.

— Det er egentlig helt sykt at vi er serieledere nå, med tanke på forspranget VIF hadde. Det hadde jeg aldri trodd da vi lå 13 poeng bak, sier Christian Dahl-Andersen.

10-5 over Lørenskog markerer en perfekt start på den tidlige skjebneuken i gullkampen. Senere denne uken venter nemlig Sparta og Vålerenga.

— Hawaii-hockey. Vi får en stor ledelse tidlig – og da satser Lørenskog hodeløst offensivt. De er gode offensivt, så det er naturlig at de skaper noen sjanser. Men samtidig åpner det også opp får oss. Det ble en kamp med mange sjanser. Vi var hakket vassere, oppsummerer Christian Dahl-Andersen den tosifrede seieren mot Lørenskog.

Tung dag for keeper-vikaren

— Det var en sykt bra offensiv kamp av oss. Vi skal ta med oss det spillet, men vi kan ikke slippe inn fem baklengsmål mot Sparta og Vålerenga. Vi må skjerpe defensiven, sier CDA, som laget fire poeng mot Lørenskog – han står nå med 21 poeng på de siste 12 kampene.

Toppkampen i DNB Arena tok tidlig fyr. Etter drøye ti minutter ledet Oilers hele 3-0. Lars-Peder Nagel, Juha-Pekka Loikas og Martin Strandfeldt hadde alle satt hvert sitt mål.

Lørenskog var tydelig preget av skaden til førstekeeper Tyler Plante. Keeperen med både amerikansk og canadisk pass er ute med en kneskade. Inn for ham kom 19 år gamle Joachim Svendsen – som fikk en tung dag på jobb.

— Vi var klar over at dette nok var den tøffeste motstanderen siden Frankrike. Vi var godt forberedt i dag og spilte en veldig bra kamp, selv om de nok var litt preget av keeperen deres, sier backen Nick Schaus – kåret til Oilers’ beste i kveld.

Dahl-Andersen er ikke like enig i at Lørenskog var preget av førstekeeperens skade.

— Det er bare å se på målene vi scoret. Det er store sjanser. Flere av målene kommer etter godt spill, gode pasninger og gode avslutninger, sier CDA.

Tosifret

Etter den forrykende åpningen slo Lørenskog tilbake. De reduserte til 2-3 med to raske mål. Begge signert Oilers-trener Petter Thoresens sønn, Steffen.

Men Oilers slo raskt tilbake. Dan Kissel, Christian Dahl-Andersen og Nick Schaus scoret alle før første pause. Stillingen til pause var 6-2 – og kampen var nærmest avgjort.

James Sixsmith reduserte til 3-6 tidlig i midtperioden, men da Kurt Davis hamret inn to mål i overtall – før Stian Høygård 30 sekunder senere økte til 9-3 – var kampen avgjort.

Lørenskog pyntet på resultatet med to raske mål i tredje periode. Jean-Michel Daoust sørget for tosifret og Oilers tiende scoring med fire minutter igjen på klokka.

Nå venter Sparta på torsdag. I Sarpsborg.

Les også

  1. Hallem forbannet etter ny hodesmell

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Lørenskog IK