Stoch vant i Engelberg – beste norske på femteplass

Polske Kamil Stoch vant lørdagens storbakkerenn i Engelberg i Sveits. Marius Lindvik ble beste nordmann på femteplass.

Marius Lindvik ble beste nordmann i Engelberg lørdag.

Stoch ledet etter den første omgangen og gjorde jobben også i sitt andre forsøk. Polakken vant 1,7 poeng foran østerrikske Stefan Kraft. Karl Geiger fra Tyskland ble nummer tre.

Lindvik ble beste nordmann med sin femteplass. Han hoppet seg opp én plass da han svevde til 134 meter i den andre omgangen. Johann André Forfang endte som nummer seks etter å ha ligget på fjerdeplass etter én omgang.

Robert Johansson sørget for tre nordmenn blant de ti beste lørdag. Han ble nummer ni etter hopp på 132,5- og 131,5 meter.

Lindvik i aksjon tidligere i vinter.

Håper på pallen

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes hoppingen er fin, så det er bare å fortsette med dette, sa Lindvik til TV 2 om egen prestasjon.

Søndag hoppes det igjen storbakkerenn i Sveits. Da håper han å klatre enda noen plasser og opp på pallen.

– Muligheten er der, absolutt, sa Lindvik.

For Forfang var lørdagens sjetteplass hans beste resultat i verdenscupen denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det er selvfølgelig surt å hoppe seg ned to plasser, men hoppingen var god, sa han til TV 2.

Johann André Forfang ble nummer seks i Engelberg lørdag.

Tande-nedtur

Daniel-André Tande bommet fullstendig med sitt hopp i den første omgangen. Han landet på 122 meter og fikk ikke hoppe i den andre omgangen.

25-åringen åpnet verdenscupsesongen forrykende, men har ikke fått det helt til å stemme etter at han ble truffet av en løpsk ski og ble skadd i Klingenthal forrige helg.

Debutant Anders Haare fikk det også tungt lørdag. Han landet på 117,5 meter og klarte ikke å kvalifisere seg til den andre omgangen.

(©NTB)