Sport

Thoresen om kontroversielt mål: - Det betyr ingen verdens ting

Oilers tok sin andre seier i CHL etter et meget omdiskutert mål.

Oilers vant med knappest mulig margin torsdag, blant annet etter et meget omdiskutert mål.
  • Kurt Arne Nilssen

Stavanger Oilers 2-1 Tappara Tampere

DNB Arena (Aftenbladet) — Laginnsatsen i dag er bare helt enorm. Det at vi jobber hardere enn Tappara er hovedgrunnen til at vi vinner denne kampen. Vi ville mer enn dem i duellene og i tillegg var vi kyniske og ventet på at mulighetene skulle komme, sier en meget fornøyd Smith til Aftenbladet.

Oilers-keeperen reddet fire av fem straffeslag og ble på mange måter den store helten i DNB Arena, sammen med Dan Kissel som utlignet til 1-1, og Christian-Dahl Andersen og Jean-Michel Daoust som begge scoret i straffekonkurransen. I tillegg skal selvfølgelig samtlige av de andre Oilers-spillerne hylles. Alle la ned en enorm innsats for dagen og sørget for at finnene måtte reise slukøret hjem med kun ett poeng i bagasjen.

I dag fullførte vi det taktiske opplegget 100 prosent.

Nå ligger Oilers på 2. plass og med seier over Trinec på lørdag tar de over ledelsen i gruppen. I de 11 gruppene går gruppevinnerne og de fem beste toerne videre til sluttspillet.

Oilers hadde som utgangspunkt å i beste fall ta fem poeng i gruppespillet, men selv om de nå står med fem poeng etter tre kamper, mener Smith det ikke er noen grunn til å ta av.

— Jeg tror vi skal fortsette med å ta én kamp om gang. Vi skal fortsette å jobbe knallhardt så får vi se til slutt hvor det fører oss hen.

Thoresen tar ikke av

Akkurat det er Petter Thoresen helt enig i.

— Jeg tror ikke vi skal tenke så mye annerledes. For å vinne disse kampene må vi være veldig dyktige, men nå har vi bevist for oss selv og publikum at det er mulig

Les også

Sensasjonslaget Oilers!

Thoresen var et eneste stort glis etter at laget hans nok en leverte varene på isen. Oilers-treneren skryter av spillerne og er meget imponert over hvordan de fulgte den kampplanen som var lagt.— I dag fullførte vi det taktiske opplegget 100 prosent. Vi var tålmodige, vi var gode defensivt og ventet på dem, vi forechecket samlet og spilte de gangene vi fikk muligheten til det, sier Thoresen.

Han bryr seg lite om at pucken kanskje ikke var over streken da Oilers utlignet til 1-1. Etter å ha sett videobildene valgte dommerne å godkjenne scoringen, men TV-bildene viser at avgjørelsen likevel var tvilsom.

— Det betyr ingen verdens ting. Det var ikke vi som godkjente målet så det får vi ikke gjort noe med, sier Thoresen.

Ny kamp lørdag

Lørdag spiller Oilers på ny i CHL. Da venter tsjekkiske Trinec i DNB Arena. Samme lag som Oilers sensasjonelt slo på bortebane.

— Jeg tror ikke vi skal gjøre så veldig mye annerledes mot dem enn det vi gjorde forrige gang. Spillerne skjønner hva de må gjøre hvis vi skal klare dette. Trinec er et veldig godt lag, men vi klarte likevel å slå dem på bortebane.

Han legger ikke skjul på at han trives med å trene Oilers i CHL. Opplevelsen er ganske annerledes enn hva Oilers er vant med i Get-ligaen, der laget stort sett er skyhøye favoritter i hver kamp.

— Det er et kick å få være med på dette. I tillegg er det utrolig lærerikt, spesielt når det går så bra. Det er også kjekt for oss at det kommer masse folk for å støtte oss i kampene, sier Thoresen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers