Sport

Snart kan Kristoff være Coops nye frontfigur sammen med Northug

Syklistens markedsverdi er i ferd med å mangedobles.

Alexander Kristoff har hatt mye å juble for det siste året. Her fra Tour de France. Foto: NTB scanpix

 • Jan-erik Larsen

STAVANGER/MUSCAT: Med utgående kontrakt i Katjusja og strålende resultater er Alexander Kristoffs markedsverdi i ferd med å mangedobles. 27-åringen er nær sponsoravtaler i millionklassen. I løpet av året kan Kristoff få sin egen kleskolleksjon, "Kristoff brand", forhandlingene med Coop om en personlig sponsoravtale er i sluttfasen og store, utenlandske lag ønsker å forhandle med Storhaug-ekspressen om en overgang.

Tirsdag ble Kristoff nummer fem på åpningsetappen av Oman Rundt, og bekreftet at forrige ukes topprestasjoner i Qatar (tre etappeseiere) ikke var tilfeldig. Kristoff kom ikke helt opp da spurten gikk, og hadde litt for langt fram til vinner Andrea Guardini (Astana) og Tom Boonen (Etixx Quick Step) og Matteo Pelucchi (IAM) på de neste plassene. Også Ramon Sinkeldam (Giant-Alpesin) ble dømt foran Kristoff.

— Jeg ble litt stengt, og slik sett var dette en grei plassering. Jeg vil gjøre et nytt forsøk på seier på den andre etappen i dag, onsdag. Så får vi se hvordan beina er etter denne åpningsdagen. I tillegg var det veldig varmt, sier Kristoff til Aftenbladet om de 161 kilometerne i fra Barka til Muscat.

Les også

Kristoff etter femteplassen: - Greit, men kom litt for seint

Stor markedsverdi

Samtidig som han svetter i den omanske ørkenen, har hans agent Joona Laukka travle dager for å takle den stadig økende interessen rundt Kristoff. Det bekrefter finnen overfor Aftenbladet.

— Markedsverdien til Alexander er stor akkurat nå. Etter at Peter Sagan skrev treårskontrakt med Tinkoff-Saxo, er Alex en av de få spurtkanonene og allroundrytterne med utgående kontrakt. Slike er det ikke for mange av akkurat nå. Derfor er det mange lag som er ute etter Kristoff. Samtidig har vi et regelverk å følge, derfor kan jeg ikke være mer spesifikk enn det, sier Laukka.

Likevel mener han det er gode sjanser for at Kristoff fortsetter i Katusja.

— Her er han i omgivelser hvor han trives, og i et lag som legger til rette for ham. Men vi vet jo at framtiden for laget ikke er helt avklart. Derfor vil vi avvente situasjonen et par måneder. Alex har jo satt seg selv i en god forhandlingsposisjon, understreker Laukka.

Kleskolleksjon på vei

I tillegg forhandler agenten på flere fronter. Den gode fjorårssesongen og pangstarten i Qatar har gjort at henvendelsene står i kø. Det dreier seg om klær, utstyrsgiganter som vil lage egne Kristoff-linjer og store internasjonale selskap som ønsker å knytte ham til seg. I tillegg er Kristoff og Coop nær enighet om en personlig sponsoravtale, på linje med den Petter Northug har med dagligvarekjeden.

— Alexander vil gjerne ha et ord med i laget i den planlagte kleskolleksjonen. Dette skal være klær som egner seg til bruk i Norge, det er viktig for oss å få fram, sier Laukka.

Alexander Kristoff har ellers private sponsorer for solbriller og sykkelsko.

Nær Coop-avtale

Laukka er også i sluttforhandlinger med Coop. Kjeden gikk før jul inn som hovedsponsor for kontinentallaget Coop Østerhus. Nå er det en personlig avtale for Kristoff som er tema.

— Forhandlingene er kommet langt, men ingen papirer er undertegnet. Vi må først avklare dette med Katjusja og Coop. Men i utgangspunktet har ikke Katjusja noen innvendinger. Jeg tror dette kan presenteres i løpet av noen måneder, sier Joona Laukka til Aftenbladet.

Petter Northug koster Coop omkring 9 millioner kroner i året, men daværende administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust uttalte i fjor at verdien for kjeden er opptil fem ganger så stor. Fanebust trakk seg fra jobben som Coop-sjef sist uke, av helsemessige årsaker.

Nå kan altså Alexander Kristoff bli kjedens andre, store frontfigur.

— Jeg vet at det jobbes med ulike avtaler, og at det ser bra ut. Men det er ikke noe jeg har fokus på nå, sier Kristoff til Aftenbladet.

 1. Les også

  Bare nesten for Kristoff i Qatar

 2. Les også

  Kristoff vant igjen - går for sammenlagtseier

 3. Les også

  Kristoff om sin nye norske lagkamerat: - En helt topp makker

Les mer om

 1. Petter Northug
 2. Alexander Kristoff

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Katjusja endrer profil for å beholde Kristoff

 2. SPORT
  Publisert:

  Kristoff: - Det er veldig fristende å bli i Katjusja

 3. SPORT
  Publisert:

  Nå må Kristoff skjermes

 4. SPORT
  Publisert:

  Coop går inn med millioner til sykkellag

 5. SPORT
  Publisert:

  Kristoffs agent om framtiden: – Jeg snakker med flere lag

 6. SPORT
  Publisert:

  I dag kan Kristoffs sykkelfremtid bli avgjort