Sport

I kveld besøker Fyllingen marerittbanen

Skadeplagede bergensere har ikke vunnet i Nadderudhallen på snart seks år.

Andreas Gjeitrem og FyllingenBergen slo Haslum hjemme i serieåpningen, men har en forferdelig statistikk å se tilbake på mot Haslum i Nadderudhallen. I kveld kan laget tape sin tiende strake kamp i hallen. Foto: Silje Katrine Robinson

  • Sindre Trygsland

Etter en to ukers pause fra seriespill skal Vidar Gjesdal og hans spillere onsdag bryne seg på Haslum på bortebane. Etter en blek forestilling mot Nøtterøy i forrige serierunde, er gultrøyene ute etter å revansjere seg mot Erlend Mamelund og co.

Men FyllingenBergen har ingen god historikk fra sine borteturer til Bærum. Det er der laget har sin lengste rekke uten seier. Siden 2008/09-sesongen står Fyllingen med ni strake tap i hallen.

— Det er en av de vanskeligste bortekampen denne sesongen. Vi får forsøke å overraske der, og vi vet at hvis vi treffer godt har vi sjans til å spille jevnt også borte mot Haslum, sier Gjesdal om oppgaven som venter i Nadderudhallen.

Les også

Fyllingen-treneren: - Dette var direkte pinlig

Uten begge midtbackene

I fjor møttes de to lagene i Bærum ved to anledninger. Det endte med 28-33-tap i sluttspillet og 34-39-tap i serien.

— Den dårlige statistikken skyldes nok primært at Haslum har vært et topplag over tid. Jeg personlig har vunnet der flere ganger, så for meg det hvert fall ikke noen mental sperre. Det er et godt lag, med gode spillere som har hatt kontinuitet, sier Fyllingen-spiller Andreas Gjeitrem.

Bergensernes motstander onsdag kveld viser gryende form, og rundspilte Elverum i sin forrige seriekamp.

— Vi slo Haslum i hjemmekampen, men vi var kanskje heldige som møtte dem tidlig i sesongen. Det lå i kortene at de ville bli bedre når laget ble spilt ordentlig sammen. De har virkelig vært gode den siste tiden, sier Gjesdal om fjorårets seriemester.

Nok en gang må Fyllingen-treneren klare seg uten de to ballsentralene Andreas Ungesson og Victor Sandberg.

— Det er et veldig stort tap for oss, ingen tvil om det. Det betyr at vi må bruke en kantspiller eller noen med mindre erfaring i den posisjonen, sier Fyllingen-sjefen.

Ikke på etterskudd

Sist Fyllingen var på tur i serien, ble de sendt hjem fra Nøtterøy med et stygt tap i bagasjen.

— Det var ikke holdbart det vi gjorde sist. Det er sikkert mye å skylde på, blant annet mange kamper, men det var ikke godt nok. Nå har vi trent godt denne uken, og det handler mye om å løfte prestasjonen. Vi må vise at vi vil være med, sier Gjeitrem.

Også Fyllingen-treneren vil se en reaksjon fra spillerne.

— Jeg forventer at det er et helt annet lag som kommer på banen på onsdag, men det er mot vanskeligere motstand, og jeg ser for meg en helt annen kamp, sier Gjesdal.

Les også

Gamletrenerens to tips til Fyllingen

Tidligere i høst var Vidar Gjesdal tydelig på at laget måtte ha ti poeng i serien før Nøtterøy-kampen. Nå går laget inn i en tøff periode med kamper mot Haslum, Bækkelaget, Arendal og Stord.

— Jeg håper selvsagt vi skal overraske, men vi må ta en og en kamp, sier han.

På samme tidspunkt i fjor hadde bergenserne samlet 14 poeng.

— Vi har rotet bort noe poeng, det har vi. Under helt optimale forhold kunne vi hatt fire til. Det vil være greit å få avstand til det som skjer bak oss. spesielt siden vi har mange unggutter. De trenger ikke en ekstra vektskål på skuldrene, sier Andreas Gjeitrem.

FyllingenBergens fem siste seriekamper:

Nøtterøy-FyllingenBergen 37-26

FyllingenBergen-Lillestrøm 30-26

Halden-FyllingenBergen 28-32

Drammen-FyllingenBergen 30-28

FyllingenBergen-Elverum 24-30

Les også

Fältnäs demper ambisjonene i debutåret

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen