Sport

Til gamletreneren med tå som fungerer

Ezinne Okparaebo velger å gå tilbake til opplegget fra 2012: Trening i utlandet med Reider Reina.

UT AV LANDET: Ezinne Okparaebo har funnet ut at det beste er å trene med utlendinger i utlandet. Neste uker reiser hun til England og møter treneren fra i fjor, Reider Reina.
  • Arne Hole

TOPPIDRETTSENTERET (Aftenposten.no): Norges raskeste dame hadde innkalt til pressekonferanse på Toppidrettsenteret fredag ettermiddag. Etter en sesong som ble sånn passe, mye på grunn av en vond tå, har mange lurt på veien videre.

— Tåa er ikke helt bra, men jeg greier å holde det i sjakk. Derfor ser vi ingen grunn til å gjøre noe spesielt, sier Ezinne og kikker bort på han som hun kaller mentor kommende sesong, Leif Olav Alnes.

Sjef for treningen blir nemlig Reider Reina – mannen BUL-jenta trente med i Florida i fjor. Men denne gangen går turen til Loftborough, halvannen time fra London. Der får Ezinne selskap av de beste britiske sprinterne og trestegverdensmester Christian Taylor.

Ingen tåoperasjon

Denne sesongen ble Ezinne ikke omtalt bare på grunn av farten, som for øvrig sikret henne den første kongepokalen i karrieren, men også for en tå som aldri ble bra . Det er den fortsatt ikke.

— Diagnosen er noe diffus, men nå har vi et opplegg som gjør at vi har kontroll. Denne sesongen ble det bare snakk om å redde stumpene. Nå har hun ikke vondt når hun løper, og derfor tenker vi ikke så mye på tåa, sier Alnes.

To av tiltakene for å holde kontroll på plagen er å løpe med såle og i tillegg skjære ut en bit av løpeskoen.

«Mot de beste i verden»

Ezinne drar til England allerede neste uke. Deretter blir det en tur hjem til jul, før avreise i romjulen til treningsleir i Sør-Afrika. Deretter bærer det tilbake til England. Der blir hun frem til sesongåpningen.

- Skal du samarbeide med Reina om treningsopplegget, Alnes?

— Vi snakker sammen, og Reina er en hyggelig fyr. Men når hun drar til England, må hun jo følge opplegget hans.

Reina så svært positivt på Ezinnes fremtid da Aftenposten møtte ham og Oslo-jenta på Daytona Beach i april i fjor. « Om to-tre år tror jeg Ezinne kan kjempe mot de beste i verden. Det eneste som trengs, er tålmodighet og hardt arbeid. Nå er alt nytt for henne. Hun trener mer og med høyere intensitet enn før», sa Reina.

Det var ikke bare tulleprat. I OL satte Ezinne norsk rekord med 11,10 og var 9/100 fra OL-finalen. I Moskva-VM stoppet det også i semifinalen, men på dårligere tid.

Satser innendørs

Mens Ezinnes klubbkamerat Jaysuma Saidy Ndure dropper innendørs-VM, har Ezinne planer om å delta.

— Jeg skal satse mye inne, og så ser jeg an VM. Men løper jeg på 6,9, så drar jeg.

I august kommer sesongens høydepunkt; EM i Zürich, og om tre år kommer det store målet; OL i Rio.

Inntil videre går det på tå hev.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo