Sport

Oilers-profil: – Vi beviser at vi blir å regne med

Mange hadde allerede før sluttspillet gitt opp troen på Stavanger Oilers. Eirik Salsten mener fjorårets mestere nå har bevist at de blir å regne med i år også.

Eirik Saltsen (nr. 17) ble matchavgjørende for Oilers.
  • Fredrik Fornes

OILERS - FRISK 3-2:

DNB ARENA (Aftenbladet): Oilers slo tilbake i kvartfinaleserien mot Frisk Asker og utlignet til 1-1 i kamper etter 3-2-seier hjemme i DNB Arena lørdag.

Hjemmelaget viste at de ikke har begynt å planlegge sommerferien sin enda - til tross for at mange kritiske røster har ment at Oilers har vært så dårlige denne sesongen at de sannsynligvis kommer til å gå på hodet ut allerede i kvartfinalen av årets sluttspill.

– Har kritikken vært med på å motivere dere?

– Helt ærlig har vi egentlig brydd oss fint lite om hva folk rundt oss mener. Vi kan ikke bruke energi på det. Vi har troen på det vi driver med selv, og det er det som teller. Vi har bra med selvtillit nå, og alle i garderoben sitter med en positiv følelse før neste kamp, sier Salsten til Aftenbladet.

Les også

Oilers seiret i nervepirrende kamp

Mathias Trettenes (8) og Stavanger Oilers tok en uhyre viktig seier i lørdagens kamp mot Frisk Asker.

En helt annen tenning

De siste kampene av grunnserien så Oilers tidvis uinspirerte ut. Mot Frisk var det et heltent lag som gikk ut på isen i DNB Arena. Det var høyt tempo, det smalt i taklingene. 

Det var tydelig at Oilers sin plan var å spille fysisk mot Frisk - og la dem kjenne at det er tøft å møte Oilers. Det er en innstilling som har manglet i mange av kampene i grunnserien.

– Er det lettere å motivere dere nå som dere faktisk har noe å spille for?

– Vi prøvde jo å vinne kampene i serien også, men når det er sluttspill biter alle mann enda hardere i. Man merker at folk er litt mer tente. Man har i bakhodet at om man taper er man ferdig for sesongen.

Les også

TV 2-ekspert gir Oilers én sjanse: – Panikk-knappen begynner å blinke

Flere mål og færre utvisninger

Salsten sier at spillerne sitter igjen med to gode opplevelser fra kvartfinaleserien, selv om det ble 2-4-tap i den første kampen i Asker.

Nøkkelen ligger i å score flere mål og minimalisere utvisningene.

– Vi har ikke råd til å ta så mange utvisninger, for Frisk er gode i overtall. Samtidig kan vi heller ikke slippe inn 2-3 mål, for vi scorer ikke all verden selv. Holder vi dem nede på ett eller to har vi imidlertid en god sjanse til å vinne, sier Salsten.

– Nå handler det om å nullstille og gjøre oss klar til mandag. Det er kort vei fra himmel til helvete. Vi må gjøre solide prestasjoner hele veien. Skaper vi sjanser som vi har gjort til nå, vil vi score flere og flere mål, sier Gulbrandsen.

Les mer om

  1. Stavanger Oilers
  2. Ishockey