Sport

Utestengte Blatter og Platini blir invitert til VM

Både den utestengte FIFA-presidenten Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini vil få invitasjon til VM-sluttspillet i Russland i 2018.

UTESTENGT: Sepp Blatter og Michel Platini.

Det opplyste Russlands idrettsminister Vitalij Mutko mandag.

Både Blatter og Platini, to av verdens mektigste fotballedere, ble i desember utestengt av FIFAs etiske komité i åtte år. Det som følge av korrupsjonsskandalen som har ridd FIFA etter avsløringene i fjor sommer. Også tildelingen av sluttspillet til Russland ble det satt spørsmålstegn ved.

Mutko sa at Blatter and Platini har anket utestengelsene og har derfor rett til å følge fotballkamper.

— Formelt hindrer suspensjonen dem fra å inneha verv innen fotball, men på den andre siden hvordan kan en slik enestående spiller som Michel Platini bli nektet å se fotball, spurte Mutko.

— Vi vil invitere dem, jeg ser ikke noe problem med det i forbindelse med arrangementet vi skal ha, sa Mutko,

President Vladimir Putin har kalt Blatter «en meget respektert person» som har gjort mye for å utvikle fotballen globalt. Han har fått til et slags samarbeid mellom land og folk og der for burde bli tildelt fredsprisen.

Amerikanske påtalemyndigheter har siktet 41 selskap og personer, inkludert flere fotballedere fra hele Amerika i en sak de mener at det gjort bestikkelser av 200 millioner dollar i forbindelse med tildelingen av markedsandeler. (©NTB)

Les også

  1. Utestengte Platini blir fortsatt lønnet av UEFA

  2. Her er mannen Norge ønsker som ny FIFA-president

  3. Den franske fotballsjefen skjelte ut FIFA-kandidat

  4. Favoritt i presidentvalget: Skal ha brukt FIFA-penger til å kjøpe stemmer