Sport

60 minutter på 60 sekunder: Oilers knuste Sparta etter en forrykende tredje periode

Stavanger Oilers var både høyt oppe og langt nede når de tok en knallsterk seier i Sarpsborg

En fantastisk sisteperiode gjorde at Stavanger Oilers tok en overbevisende seier mot Sparta (Arkivfoto)
  • Christoffer Hjalmarsson

Sparta – Oilers 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

Sarpsborg: To lag med mye å revansjere braket sammen i Sparta Amfi og det var tydelig at kampen betydde en del. Begge lag gikk tøft ut fra start med høyt tempo. Det ble imidlertid ikke all verdens ut av det. De første åtte minuttene forløp uten avblåsninger og med et par forsøk på å lempe pucken frem.

Etter hvert viste Sparta seg og Holm fikk det litt hett rundt ørene. Blant annet var tidligere Oilers-mann Kristiansen frempå med en meget farlig styring. Det holdt imidlertid ikke til å lure Oilers sin sisteskanse.

Stavanger Oilers måtte spille i undertall i to omganger, men viste at de virkelig kan jobbe. Klarering på klarering sørget for at det aldri ble farlig foran Holm når de var en mann mindre på is. Dermed ebbet perioden ut på 0-0.

Les også

Oilersbørsen: Her er toppen, floppen og overraskelsen etter seieren over Sparta

Sparta-dominans

Etter den første hvilen var det plutselig et blekt Oilers lag på isen. Noe av grunnen er dog at Sparta virkelig satt opp tempoet. Hjemmelaget dominerte og radet opp gode muligheter, men Oilers holdt stand. I hvert fall i fem minutter.

Når Rokseth måtte sette seg i utvisningsbåsen sprakk nullen for gjestene. En puck ble spilt inn fra bak mål og Rutowski tvang pucken forbi Holm. Sisteskansen burde nok gjort en bedre jobb der. Etter scoringen fortsatte Sparta trykket og Oilers var heldige som ikke slapp inn flere mål.

Helt på tampen av perioden spratt imidlertid pucken Oilers sin vei. Et skudd fra Rapuzzi var innom et par mann før den fikk en perfekt bue over keeperen i Sparta-målet. Utligningen var et faktum og Oilers fikk en herlig avslutning på perioden.

Les også

Oilers-målvaktens melding til Kristiansen: – Vennskapet er lagt bort når fløyten går

Rollene var plutselig snudd

Åpenbart at den scoringen på tampen av andre periode hadde stor betyding. Oilers var knapt til å kjenne igjen, for nå var det plutselig gjestenes tur til å dominere i Sarpsborg.

Kaptein Forsbergs startet showet da han leverte et fint raid før pucken endte i stolpen, returen ble ekspedert av Lorentzen. Det ga Oilers enda mer blod på tann og plutselig satt overtallet også. Rapuzzi var mannen som smalt inn 3-1 etter fine kombinasjoner.

Mot slutten av kampen kastet Sparta alle mann i angrep og plukket keeper. Da ble jobben enkel for Kokkala etter at han ble spilt fra av Cornet. Dermed endte kampen 1-4 for Oilers tok en meget sterk bortesier.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers