Sport

Kristoffer Skjerping får drømmeuke i april - sykler to klassikere

Sykler Flandern Rundt og Paris-Roubaix i løpet av syv dager.

TV 2s Johan Kaggestad mener Kristoffer Skjerpings program får våren ser lovende ut.
  • Sindre Trygsland

— Det er overraskende at han får kjøre begge løpene. Dette viser at han er hentet inn fordi han har spisskompetanse for den typen ritt og at laget ser på ham som en rytter for klassikerne. Det blir moro å se, sier TV 2s Johan Kaggestad om 21-åringens terminliste for våren.

Kristoffer Skjerping går nå inn i sin debutsesong for profflaget Cannondale-Garmin. Han har tidligere fortalt til BT at han har fått signaler om at han vil bli satset på i de store klassikerrittene. Og signalene viste seg å stemme da han fikk utdelt listen over ritt han skal sykle.

— Det var to løp jeg håpet veldig på, men at jeg fikk begge to hadde jeg egentlig ikke trodd. Det viser at de har troen på meg, sier 21-åringen om deltakelsen i de to klassikerne i april.

Les også

Dette er Skjerpings nye sykkelhverdag

Krevende å fullføre begge

5. april sykler sotrastrilen det berømte brosteinsrittet Flandern Rundt, et ritt han tidligere har vunnet ungdomsversjonen av. Syv dager senere får han bryne seg på verdenseliten i Paris-Roubaix. Mellom storløpene skal han også sykle et mindre ritt.

— Han kjører bra på brostein, noe som er en spisskompetanse laget hans mangler litt. Men det blir krevende for ham å fullføre både Flandern Rundt og Paris-Roubaix i løpet av én uke, sier Kaggestad.

28 løpsdager venter sotrastrilen i 2015s fem første måneder. I mai går turen til et annet av vårsesongens høydepunkt: Tour of California.

— Det er et ritt som har vært i ganske mange år nå, og det begynner etter hvert å bli ganske stort. Det ser jeg frem til, sier Skjerping selv.

Johan Kaggestads sønn, Mads Kaggestad, har tidligere syklet etapperittet i statene.

— Tour of California er et veldig bra ritt, som er bra for læringskurven, oppsummerer Johan Kaggestad.

Mye tid som hjelperytter

I tillegg til de to store klassikerne og etapperittet i USA, blir det flere dagsritt for Skjerping. Sesongen åpner han på Mallorca i slutten av januar.

— Jeg kommer stort sett til å være hjelperytter, men i de klassikerne som er litt mindre, så kan jeg kanskje sette egne mål om kanskje å henge med et hovedfelt og prøve å nå spurten, sier 21-åringen.

Han er svært fornøyd med hvordan terminlisten hans er balansert.

— De vet at jeg er ung, og har ikke lyst til å brenne meg ut, men å utvikle talentet mitt videre. Det virker som jeg har kommet på et perfekt lag for utviklingen og at de har veldig troen på meg, sier Kristoffer Skjerping.

Les også

  1. Askøy-talent på vei til Tour de France-lag