Sport

Oilers-direktøren etter 6-1-seieren: - Ikke vårt ansvar å sørge for en jevn serie

Stavanger Oilers er ikke redde for at dominansen deres skal ødelegge interessen for norsk hockey, selv om konkurrenter og eksperter frykter en kjedelig fortsettelse på årets eliteserie.

Oilers-direktør Pål Higson er glad for at Oilers for øyeblikket er suverene i eliteserien, og tror ikke det ødelegger for publikumsinteressen.
  • Camilla Klovning

— Det er ikke vårt ansvar å sørge for en jevn serie. Vår satsing kommer til å fortsette for fullt, og vi ønsker hele tiden å bli et enda bedre hockeylag. Vi skal hevde oss i Europa, og ruster oss deretter. Om det betyr at vi blir overlegne i Norge er det helt greit for oss, sier Oilers-direktør Pål Higson til Aftenbladet.

Les også

Vålerenga-back: - Vi ble helt avkledd av Oilers

Etter 17 serierunder står Oilers med 44 poeng, ti mer enn Sparta Sarpsborg og torsdagens motstander Lørenskog på andre— og tredjeplass. Petter Thoresens menn har bare tapt to kamper i ligaen så langt i høst. Det siste nederlaget kom borte mot Lillehammer 21. september. Siden er Oilers ubeseiret på 13 kamper, og tirsdag ble Vålerenga ydmyket med hele 1-6 på Jordal.

Fornøyd Higson

I 2011/12-sesongen sikret Oilers sitt hittil eneste seriegull i klubbens historie. Da var Stavanger-laget til gjengjeld suverene, og vant til slutt med 112 poeng på 45 kamper, hele 21 poeng foran sølvvinner Lørenskog.

Den gangen tapte Oilers bare sju kamper i løpet av hele sesongen, og hadde et poengsnitt på imponerende 2,49 poeng per kamp. Så langt denne sesongen er snittet på 2,59. — Jeg er veldig glad for at vi er så suverene, og synes det er udelt positivt at vi gjør det så bra. Om det er bra for eliteserien er en annen sak, men det er ennå lenge igjen av sesongen, og ingenting er avgjort. Vi har bare vunnet serien én gang før, og er ikke akkurat vant til å være i denne situasjonen, sier Higson, som likevel ser ulempene med at et lag dominerer så stort.

Vil gjerne ha spenning

— Hvis vi kunne velge ville det selvsagt vært ideelt om serien var jevn helt til slutt. Idrett handler om spenning, og jo mer spennende det er, jo mer givende er det for alle. Men det har sin sjarm dette også, og det er utrolig gøy å se et lag prestere så bra over tid. Det er mye kjedeligere for de som ville kjempe i toppen og som allerede er ute av gullkampen, sier Oilers-direktøren.

Higson tror Oilers vil klare å holde på publikumsinteressen, til tross for at det for øyeblikket ser ut til å bli en parademarsj mot seriegull.

— Jeg tror folk synes det er gøy å se et hockeylag som spiller så bra. Dessuten må vi spille en stund til før vi kan konkludere med noe. Men vi er absolutt inne i en god trend. Det er bra for oss og en stor utfordring for motstanderne våre, sier Higson fra klubbkontoret i DNB Arena.

Møter utfordrerne

— Vi ønsker jo å vinne, men over tid er det selvsagt gunstigere for norsk hockey at det er jevnt. Og vi håper at det er flere klubber som snart får realisert planene sine om nye haller. Det er en forutsetning for at norsk hockey skal få et skikklig løft, legger han til.

Les også

Nå drar Higson til USA for å finne nye stjerner

Oilers-trener Petter Thoresen tror ikke laget hans vil snuble med det første.

— Nå skal vi møte dem som ligger nærmest oss på tabellen, og vi vet at vi må spille bra for å slå dem. Vi var helt overlegne mot VIF på Jordal, og nå gjelder det først og fremst å lande etter den prestasjonen. Vi kan ikke bli blendet av at vi slo Vålerenga, for denne sesongen er det andre lag vi må konkurrere mot, i hvert fall i serien, sier han.

Blåser i resten av landet

Heller ikke Thoresen vil trekke noen konklusjoner etter 17 serierunder, men han mener at de neste tre-fire kampene kan bli avgjørende for utfallet i eliteserien.

— Hvis vi slår Lørenskog, Frisk og Sparta tror jeg ikke at det er noen som kan ta oss igjen. Samtidig kan vi fort gå på et tap eller to i disse kampene, og da er det plutselig ganske jevnt igjen. Vi tok igjen 15 poeng på VIF i fjor, men jeg tror ikke at det samme vil skje med oss som med dem, sier han.

Suksesstreneren frykter ikke at interessen for laget skal forsvinne når de er så overlegne.

— Det kommer 4000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp, og jeg tror ikke akkurat de synes det er kjedelig å se på at vi vinner. Og jeg blåser i hva de mener i resten av landet.

Kommende kamper

Tors. 13.11: Oilers - Lørenskog 18.00

Lør. 15.11: Oilers - Frisk Asker 16.00

Tors. 20.11: Sparta - Oilers 18.00

Lør. 22.11: Oilers - Manglerud Star 16.00

Tors. 27.11: Lillehammer - Oilers 18.00

Søn. 30.11: Oilers - Stjernen 17.00

Les også

  1. Ruben Smith grep sjansen for landslaget

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers