Planlegger europeisk superliga i håndball

Vil etablere Premier Handball League (PHL).

Norge slo søndag Kroatia i håndball-EM. Her er Espen Lie Hansen i aksjon for det norske landslaget.

En investorgruppe har ifølge den tyske avisen Handelsblatt planer om å etablere en europeisk superliga i håndball som skal overstråle dagens mesterliga.

Premier Handball League (PHL) planlegges etablert med oppstart i 2019, og målet er å tiltrekke seg klubber i store europeiske byer som Berlin, Paris, Barcelona og Moskva.

— Håndball har i dag intet førsteklasses produkt i markedsføringsøyemed, sier den tyske spilleragenten Wolfgang Gütschow til avisen. Han er involvert i prosjektet.

Landslagssjefen etter bragdseieren:

Les også

- Jeg blir flau når folk skryter av meg

12 toppklubber i egen liga

PHL skal allerede i november i fjor ha blitt registrert som selskap i Sveits.

Det er meningen av superligaen fra start av skal omfatte 12 europeiske toppklubber, som velges ut og tildeles lisens.

— Våre rettighetspartnere og investorer forutsetter at vi jobber for at vi på et senere tidspunkt posisjonerer oss for å etablere oss også på det amerikanske markedet, sier Gütschow optimistisk. Håndball er en nesten helt ukjent sport i USA.

Les også

Kaller redningsmann Christensen litt fotballkeeper

Ble planlagt lignende i fotball

Ifølge Handelsblatt kommer Peter Vargo, som er markedsansvarlig i Det europeiske håndballforbundet (EHF), fra sommeren til å jobbe for Premier Handball League. Han har hatt ansvaret for mesterligaens markedsavtaler.

Anders Pamer skriver:

Les også

Ordet håndballherrene ikke fortjener å høre

Før mesterligaen i fotball ble en stor pengemaskin, dukket det stadig opp planer om internasjonale utbryterligaer i fotball, men planene ble aldri realisert.

Direktør Thorsten Storm i den tyske storklubben Kiel har tidligere sagt at klubben vil profittere på å kunne delta i en europeisk liga parallelt med tysk Bundesliga. Imidlertid er det høyst tvilsomt om de nasjonale og internasjonale håndballforbundene vil godta at klubber som velger deltakelse i PHL spiller videre i deres turneringer. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: