Sport

Inviterer til gratis hoppfest på lørdag for å heie på Forfang

De 700 første som melder seg får se Johann Forfang på storskjerm på The Edge på lørdag.

HOPPFEST: Denne gjengen vil samle hele Tromsø for å heie fram Johann Forfang til ny OL-medalje i helgen. Bak fra venstre: Hotelldirektør på The Edge, Øyvind Alapnes, eventansvarlig for Mediehuset iTromsø, Marianne Louise Lein Moe, Nils Petter Hansen fra hoppmiljøet og faren til Johann Forfang, Hugo Forfang. Foran fra venstre er hoppveteranene Svein Johannessen og Dag Tessem.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Helgens historiske OL-sølv har ikke gått upåaktet hen. Når Johann Forfang i helgen jakter ny medalje, inviteres hele byen til fest.

Tromsøhopp, Mediehuset iTromsø og The Edge setter opp visning på storskjerm på hotellets festlokaler under lørdagens normalbakkerenn i Pyeongchang.

– Det er 700 billetter. Det er gratis, så billettene kommer til å gå fort, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

Eventansvarlig hos Mediehuset iTromsø, Marianne Louise Lein Moe, oppfordrer folk til å ikke hente ut flere billetter enn de tror de kommer til å trenge.

Les også

Lørdag tok Forfang OL-medalje. Samme dag måtte et kretsrenn avlyses i hjembyen.

– Ballet fort på seg

Det hele startet i etterkant av helgens konkurranse.

– Jeg hoppet samtidig som Daniel (Forfang) og flyttet sørover slik Johann gjorde med samme drømmen. Når jeg så det Johann klarte i helgen med Ol-medalje, som er det største en idrettsutøver kan oppnå tenkte jeg at vi måtte klare å få til noe lignende som de får til sørpå, der de heier på Marit Bjørgen. Jeg tenkte vi måtte kunne samles og heie i lag på Johann. Først ville jeg få til noe med hoppklubben, så sa Dag Tessem at vi måtte tenke større, og da kontaktet vi The Edge, forteller Nils Petter Hansen fra hoppmiljøet.

Les også

Følelsesladd hoppsuksess for Forfang og Johansson: – Da han kom mot meg, presset tårene på

Dag Tessem var den første hopperen som flyttet fra Tromsø for å satse på hopp, så tidlig som i 1964.

– Vi har lyst til å skape OL-fest og samle alle som er glad i hopp, OL og Tromsø, sier Tessem.

Det betyr at hele familien Forfang kommer til å samles i bresjen for arrangemenetet.

Pappa Hugo Forfang sa at han hadde 216 i puls under helgens renn, men Alapnes lover at hotellet er klar hvis det skulle smelle.

– Vi har hjertestarter i resepesjonen, sier Alapnes.

Les også

OL-håpet Forfang: – Det føltes som om gamle gubber nappet godteriet ut av kjeften min

Vil dele øyeblikket

OL i Pyeongchang har vært preget av ekstrem vind og kulde. Johann Forfang håndterte forholdene eksepsjonelt bra i helgen, og dermed er Tromsø-leieren optimistisk med tanke på ny medalje.

– Johann er vokst opp i sidevind i Grønnåsen, med vind fra Balsfjorden og enda lengre, og så er han ekstremt bra mentalt. Han har lest så mye om mental trening og har så mange øvelser, at jeg tror han har en doktorgrad i mental trening, flirer pappa Hugo.

Men det er altså først-til-mølla-prinsippet som gjelder for å kunne bli med på helgens visning av normalbakkerennet på The Edge.

– Jeg er rimelig sikker på at det blir fullt. Vi vet folk vil samles om store idrettsarrangementer. Når vi ikke fikk OL til Tromsø, blir dette en god substitutt. Sist vi viste idrett var Norge-Ungarn og da kostet det penger og billettene gikk unna på under en time. Her er det gratis, så det er bare å skynde seg, sier Alapnes.

– Det var naturlig for oss å være med å lage en folkfefest for å heie fram en lokalt helt vi har skrevet mye om og vært med å løfte fram, sier Lein Moe.

Rennet starter 13.30, men arrangørene anbefaler folk å være i god tid. Pappa Hugo ser fram til å dele øyeblikket med hele Tromsø.

– Jeg gleder meg og dette er udelt glede, så det blir fint og dele øyeblikket med flere der og da, sier Hugo Forfang, som vil være der i god tid for å følge livetickeren på storskjerm fra prøveomgangen som starter klokken 12.

Alapnes lover intervjuer og konkurranser underveis.

– Det på skjermen er viktigst, men det blir et helhetlig arrangement.

– Det er ikke dumt om folk tar med flagg, legger Nils Petter Hansen til.

Les mer om

  1. Hopp
  2. OL
  3. Johann André Forfang