Sport

Karrieren kan være over

Robbie McEwen pådro seg komplisert beinbrudd og ødela kneet da han veltet stygt i Belgia torsdag.

Robbie McEwen har i mange år vært en av Thor Hushovds argeste konkurrenter. Nå kan karrieren være slutt etter en kollisjon med en blomsterkasse. FOTO: DIRK WAEM

Den australske spurtspesialisten, som i årevis har vært blant Thor Hushovds farligste konkurrenter, mister ikke bare sommerens Tour de France. Katjusja-laget opplyser at legene frykter for karrieren hans.

Det var 36-åringens annen stygge velt på en måned. Først ble det opplyst at han hadde båndskader i kneet, men sent torsdag ble det klart at pådro seg et komplisert brudd i leggbeinet og delvis avrevne bånd i kneet.

– Legene har gitt ham beskjed om at han må holde seg unna sykkelen i fire måneder, og det er grunn til å frykte for karrieren, sa Bart Leysen i Katjusja-laget.

Ifølge lagets sportsdirektør Jef Bracekevelt veltet McEwen etter å ha kjørt inn i en blomsterkasse langs løypa i Belgia rundt.

For noen uker siden pådro McEwen seg hjernerystelse i en stygg velt i et annet ritt i Belgia. Den skaden satte ham utenfor Giro d’Italia.