- Tapte Touren på tempostillingen

Lance Armstrongs mangeårige sportssjef, Johan Bruyneel, mener Andy Schleck tapte årets Tour de France ene og alene på grunn av «katastrofal» sittestilling på temposykkelen.

Det var sterk vind på den 52 kilometer lange tempoetappen.

Les også: Contador ferdig i Astana

Bruyneel vant selv to Tour-etapper som aktiv på begynnelsen av 1990-tallet, men han er mest kjent som mannen bak ni seirer sammenlagt i rittet. Den belgiske sportsdirektøren styrte Lance Armstrong til sju seirer og Alberto Contador til to.

I en spalte i den nederlandske avisen De Telegraaf avslører Bruyneel hvorfor Andy Schleck tapte årets utgave for Contador med 39 sekunder, tidenes femte minste seiersmargin.

Årets Tour inneholdt to tempoetapper, 8,9 kilometer i Rotterdam og 52 kilometer i Pauillac. Schleck tapte totalt ett minutt og 13 sekunder til Contador på temposykkelen.

– I mine øyne tapte Schleck rittet i Rotterdam. De 42 sekundene han tapte der viste seg å bli svært dyre. Jeg så temporittet i Pauillac, og med så sterk vind satt han fullstendig feil på sykkelen. Bare sittestillingen førte til at han tapte et halvt minutt. Den var en katastrofe , hevder Johan Bruyneel.

Belgieren mener videre at årets Tour-spenning ikke handlet om at Schleck (44.-plass) syklet en god tempo på nest siste etappe, men heller at Contador (35.-plass) skuffet stort.

Både Armstrong og Contador var svært sterke temporyttere under Bruyneels ledelse i sin tid.